Rene 17-mai-stemninga på Vik da Sommerbilen kom.

Stor stas med Sommerbilen

Store og små møtte opp langs veien med flagg og plakater da Sommerbilen passerte. I kveld blir Flatanger presentert for hele Norge på NRK1.


Det var ikke godt å si hvem som syntes det var mest stas - folket eller programlederne Rune Nilson og Torfinn Borkhus.

For de to gledet seg til å ta fatt på sin etappe i Sommerbilen, i et område i alle fall den ene kjenner godt fra før.

Rune Nilson og Torfinn Borkhus klare til første etappe med Sommerbilen - fra Kvaløysæter havn.

- Det er stas å få kjøre på en plass jeg vet om fra før. Jeg kan få vist folk ting og få fortalt ting jeg ikke hadde visst om, om jeg ikke kjente plassen fra før, sier Rune Nilson til Flatangernytt, mens NRK-teamet gjør de siste forberedelse før avgang Kvaløysæter.

Sommerbilen ble sparket i gang i full fart, etter at den opprinnelige planen om sykkeltur minutt for minutt måtte skrinlegges på grunn av korona.

NRK-teamet består av 13 personer, fordelt på fire kjøretøy og ett helikopter.

Sendinga går ikke direkte, men produseres som en direktesending. Bak i den gule sommerbilen sitter produsenten bak skjermer og klipper sammen sendinga under veis.

Siste gjennomgang av dagens kjørerute for NRK-teamet.

Trangt om plassen for produsenten bak i den gule sommerbilen.

Litt finjustering av kamera i følgebilen før start.

Opptak av promo-innslag i havna før avreise.

Det er flere små kamera i Sommerbilen, ett foran med dreiende skive for å holde regnet unna - og et stort kamera i gimbal, hengende foran på følgebilen. Den ferdige fila sendes til Bergen, der bilder fra helikopteret og tekstplakater redigeres inn.

Rune Nilson og Torfinn Borkhus gjør sine siste forberedelser før de setter seg i bilen med kurs mot Vik og Lauvsnes. Flatangernytt bidrar med litt lokal uttale, og dialekteksperten Nilson får til slutt rett uttale på "Bølekointa"...

Langs veien hadde mange hengt opp flagg og samlet seg for å vinke til Sommerbilen. Ved Vik kirke var det nesten like mye folk som under årets 17. mai-feiring, og der var det noen som fikk en spesiell bursdagsfeiring.

Rene 17.mai-stemning da Sommerbilen kom kjørende.

Kevin, Marius og Johannes hadde bursdag, og det ble litt av en feiring.

William og Nora hadde kledd seg ut for anledningen.

Vik- reklame på plakaten. Fra venstre: Dagfinn Lein, Torbjørn Lindseth, Tone Eian og Hallvard Rørstad.

Axel og Lisa fra Oslo er på besøk hos besteforeldre, og fikk være med da Sommerbilen kom til Vik. Fra venstre: Nina Tiller, Aslak Tiller, Axel, Henrik, Lisa og Bente Stokke.

Kevin fylte 11 år, og tvillingene Marius og Johannes 9 år. De hadde alle laget plakater for å fortelle NRK at de hadde bursdag.

Torfinn Borkhus sveivet ned ruta og stakk ut mikrofonen til 9-åringene, mens Kevin fikk en prat med Rune Nilson.

- Han spurte hva jeg fikk i gave på bursdagen, og jeg svarte båt. Men jeg glemte å si at den var fjernstyrt, sier Kevin.

Ole Martin Dahle ble hentet inn i Sommerbilen som gjest, og han ble med mot Lauvsnes. Der hadde også mye folk møtt opp, og hele Vangan barnehage hilste NRK-følget med flagg og vinking.

Ole Martin Dahle var første gjest som fikk bli med i baksetet på Sommerbilen.

På Lauvsnes stoppet Sommerbilen i Fjærasteinan hos Tove Dahle, for å ta om bord søstrene Julie og Tora Dahle Aagård. De var gjester videre på veien mot Sjøåsen, der arkeolog Lars Forseth ble passasjer.

Resultatet av Sommerbilens ferd gjennom Flatanger kan du se på NRK1 kl. 1945 onsdag kveld - eller på NRK Nett-tv.

Aud og Erik Lund tok frokosten i Krykkjevika for å få med seg oppstart for Sommerbilen. Men så kom ingen bil, og det viste seg at NRK hadde stilt seg opp ved havna. Men Erik og Aud rakk å få med seg oppstarten likevel.