Programlederduoen Rune Nilson og Torfinn Borkhus leder Sommerbilen minutt for minutt gjennom Trøndelag i uke 28. (Foto: Julia Marie Nagelstad, NRK)

Møt opp når Sommerbilen kommer til Flatanger!

Sommerbilen kjører gjennom Flatanger onsdag, og folk kan møte opp langs veien! Tora og Julie Dahle Aagård er to av gjestene i baksetet hos NRKs programledere og sjåfører, Rune Nilson og Torfinn Borkhus.


NRKs sommersatsing har nå kommet til Trøndelag. Da var det naturlig for programskaperne å legge veien om Flatanger - den gylne blindvei.

- Vi vil ha god variasjon, og det er fint å komme ut mot havet. Vi ønsker å vise fram små plasser, ikke bare steder langs E6, sier prosjektleder Ingrid Langeland Olderbakk i NRK.

Ørnemannen første gjest
Helt tilfeldig var det ikke, for som redaktør i Naturredaksjonen kjenner hun godt Flatanger fra tidligere program.

Derfor ikke så unaturlig at første gjest i bilen er ørnemannen Ole Martin Dahle.

Sommerbilen starter fra Krykkjevika på Kvaløysæter cirka klokka 10.00 onsdag. Den kjører til Vik, der søstrerne Tora og Julie Dahle Aagård blir gjester i baksetet.

Tora og søstera Julie er gjester i NRKs sommerbil.

Julie Dahle Aagård er heime og er gjest hos NRK.

Videre går turen til Lauvsnes og mot Sjøåsen. På den siste etappen skal arkeolog Lars Forseth være gjest. Han skal fortelle om steinalderbosettinga i Flatanger.

- Vi har et helikopter i lufta, og har merket oss en del steder vi skal innom, sier Olderbakk.

Helikopteret skal innom hula i Sørmarkfjellet der det ble gjort funn av et skjellet fra steinalderen. Det skal utom Utvorda og filme kystfortet, og selvsagt skal den gule Sommerbilen filmes på utvalgte steder langs ruta.
Flatanger-venner
De to programlederne i Sommerbilen har vært i Flatanger før. Rune Nilson, som også har familiær tilknytning til Flatanger, og Torfinn Borkhus arrrangerte Lønsj-sending på NRK P1 fra Hårnesmoen etter storbrannen for seks år siden.

- Det var helt tilfeldig at Rune og Torfinn ble satt opp på denne etappen av Sommerbilen. Vi visste ingen ting om at de kjente Flatanger fra før, sier Ingrid Langeland Olderbakk.

- Er det bare for folk å møte opp langs veien?
- Ja, det er fint om folk står litt spredt, ikke i store flokker. Vi ønsker ikke store ansamlinger på grunn av smitteverntiltakene, men folk står spredt er det kjempekoselig, sier hun.

Nøyaktig rute er vanskelig å oppgi. Det avhenger av antall stopp under veis. Men startskuddet går altså klokka 10 fra Krykkjevika, og da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på Sommerbilen.

Og sendinga fra Flatanger starter på NRK1 klokka 19.45!