Over hundre personer møtte opp og ga så det svei under utebasaren til inntekt for Flyktninghjelpen.

Stor giverglede på utebasar

Mer enn hundre personer møtte opp på basar på Ribsskogen i Flatanger søndag. Pengene satt løst, og det ble samlet inn hele 23.622 kroner til Flyktninghjelpen.


Bygdefolket hadde i forkant gitt mer enn 300 gevinster som ble loddet ut både på loddbok og åresalg. I tillegg ble det solgt kaker – alle gitt til arrangementet av folk som meldte seg frivillig.

Da arrangementet ble annonsert på facebooksida «Arrangement i Flatanger» forrige lørdag, haglet det inn med meldinger fra folk som ville bidra. Bord, benker og kaffetraktere ble velvillig lånt ut til arrangementet.

En ukes planlegging
Ida, Magnus, Nora og Hanne hadde planlagt det hele sammen med familiene sine. På selve dagen hadde de med seg Nora Nikoline, Iben, Ingeborg og Amalie som assistenter, og familie og venner hjalp til.

Nora Nikoline og Magnus hadde forberedt seg for oppgaven gjennom hele uka, og ønsket velkommen i kiosken, og tok imot betaling for kaffe og kaker. Nora Nikoline og Magnus hadde forberedt seg for oppgaven gjennom hele uka, og ønsket velkommen i kiosken. De tok imot betaling for kaffe og kaker.

Magnus og Nora Nikoline sto i kiosken og tok betaling for kaker og kaffe. I tillegg hadde de ansvaret for alle pengene som ble lagt i pengeskrinet etter hvert som de strømmet inn. Jentene sto på i 2-3 timer og solgte flere runder med årer.
Stort premiebord
Det var sol og godt vær under basaren, så selv om det var en del en vind, satt folk lenge og koste seg med kaffe, loddkjøp og årer. Premiebordet var stort og vitnet om bygdefolkets giverglede.

Iben og Ingeborg i god gang med åresalget. Iben og Ingeborg i god gang med åresalget.

Folk i alle aldre møtte opp for å støtte innsamlingen til hjelp for folk på flukt. Organisasjonen Flyktninghjelpen mottar 23.622 kroner fra basaren. Flyktninghjelpen er en uavhengig, humanitær organisasjon som gir hjelp, beskyttelse og varige løsninger til mennesker på flukt over hele verden.

Jette og Tove Dahle koste seg i sola med kaffe og kaker på utebasaren. Jette og Tove Dahle koste seg i sola med kaffe og kaker på utebasaren.

Ida-Magrit Lindstad Angen kjøpte lodd, omgitt av flotte gevinster. Ida-Magrit Lindstad Angen kjøpte lodd, omgitt av flotte gevinster.

Nora, Hanne og Aksel roper ut en av de mange åreomgangene. Nora, Hanne og Aksel roper ut en av de mange åreomgangene.

 

Ida, Nora, Iben og Amalie jobbet deler ut gevinster. Ida, Nora, Iben og Amalie jobbet deler ut gevinster.