Oddleif Furuheim i 9. klasse var en av bøssebærerne som sørget for at Flatanger gikk til topps i fylket. Far Dag Furuheim var sjåfør.

Størst giverglede i Flatanger

Flatanger går igjen til topps i Nord-Trøndelag under TV-aksjonen. Hele 125 kroner pr innbygger, gir også niendeplass på landsbasis.


Under årets TV-aksjon til Unicef bidro flatangringene med til sammen 136.997 kroner, eller nøyaktig kr 125,69 pr innbygger. Røyrvik kom på andreplass i Nord-Trøndelag med 106,02 og Høylandet på tredjeplass med 75,80.

- Det har gått bra å samle inn penger, men det er blitt en del "vippsing" også, sier Oddleif Furuheim.

9.klassingene i Flatanger var engasjert som bøssebærere, og Oddleif hadde ansvaret fra Trefjorden til Strøm.

I forkant av selve innsamlingsdagen, var næringslivet blitt oppfordret til å gi. Og det bidraget gjorde nok sitt til at Flatanger fikk et så godt resultat.

Av det innsamlede beløpet på 125,69 pr innbygger, kommer 62 kroner fra næringslivet, 7 fra skoler og barnehager og 4 fra kommunen. Bøsseinnsamlinga bidro med 38 kroner.

Ingen andre nordtrønder-kommuner hadde like stor oppslutning fra næringslivet pr innbygger.

Selv om Flatanger topper statistikken i Nord-Trøndelag også i år, er ikke rekorden fra i fjor slått. Da ble det samlet inn 140 kroner pr innbygger. Riktignok kan tallene bli endret ennå. Du kan se statistikken for Flatanger her.