Johannes slo ut med vingene - før han ble spist av katta.

Sjarmerende småfugler i kattens klør

De mange små og litt større fuglene i barneteaterforestillingen "Katten og småfuglene", sjarmerte publikum i senk.


Etter en hektisk innspurt, var det lørdag klart for to forestillinger i Lauvsnes skole i regi av Skyggeteateret. Publikum møtte opp - og over 100 personer løste billett.

Historien er basert på Geirr Lystrups billedbok, og handler om ei katt som lokker til seg og spiser nesten alle fuglene i skogen.

Men før de havner i kattens gap, blir vi bittelitt kjent med hver enkelt. Som den lille hakkespetten som går rundt og hakker før han synger en liten sang, høna som bare legger hardkokte egg og brevdua som deler ut brev til publikum.

Og ikke minst koret av småfugler, som besto av de minste barna. De er med på notene, og blir skremt hver gang det forsvinner en fugl inn i kattens mage.

Alle fuglene slapp løs til slutt - her fra avslutningen.

Når fuglene i magen til katten bestemmer seg for å fly samtidig, sprenges magen og alle kan hoppe ut. Dermed får eventyret en lykkelig slutt.

- Det har vært en bratt innspurtkurve, men med skjerpings fra alle ble det en fin forestilling, sier Lisbeth Lein, som var instruktør i innspurten.

Hun skryter spesielt av de minste, som turte å hive seg utpå og leike.

- Dette er en fin gjeng. Her er det grobunn for mange spennende prosjekter i Flatanger framover, sier Lisbeth Lein, som også skryter av primus motor Turid Kjendlie og de andre foreldrene som har stilt opp og bidratt.