Gjensyn med Flatangerdagan 1989

VIDEO: Tangspræll-dagan het i starten Flatangerdagan, og nå kan vi by på gjensyn med reportasjen som Flatanger videoverksted lagde fra dagan i 1989.


Under Flatanger-dagan i 1989 var Gluntan det store trekkplastret. Arrangementet foregikk på Lauvsnes skole de første årene.

Arne Skorstad, mangeårig ildsjel i Lauvsnes grendelag, forteller at det startet med endags-arrangement. Oppstart var i 1987 eller -88.

- De første årene foregikk Flatanger-dagan på skolen i området mot gammelveien. Så ble det flyttet til plassen mot Kleppan, der det ble arrangert i flere år, forteller Arne Skorstad.

Deretter ble det to-tre år der Flatangerdagan ble arrangert mellom Zanzibar og Doktorgården.

- Tangspræll ble flyttet til området vi bruker i dag, etter at naustene ble bygd, sier Arne Skorstad, som mener å huske at det var i 2000.

Med unntak av i fjor, da Tangspræll ble flyttet til Flatangerhallen på grunn av været, har dagan blitt arrangert på området mellom naustene og Zanzibar siden årtusenskiftet. Fast helg har vært den siste helga i juni.

Dette er andre gjensyn med Flatanger videoverksteds videoavis, som Morten Kristiansen har digitalisert og gjort tilgjengelig for Flatangernytts lesere i disse korona-tider. Forrige reportasje handlet om byggingen av Eiansundet bru.