Generalgalskap à la 1988

I flere år satte Flatanger musikkforening og Svend Aagård hele bygda på hodet med generalgalskapstreff. Her får du gjensyn med treffet i 1988.


Vi fortsetter å vise gamle innslag fra Videoavisa som Flatanger videoverksted ga ut i 1989. Her får vi være med på utflukten til Halmøya, som gikk med båt fra Vik.

Hele 170 musikere fra en rekke korps deltok. Det var tilreisende musikere fra Grong musikkforening, Ogndal og Stod hornmusikk, Arbeidernes musikkorps fra Verdal, Gladiolus storband fra Sparbu og arrangøren Flatanger musikkforening.

Arve Henriksen i Nordtrønderen og Namdalen, nå kulturjournalist i Aftenposten, dekket begivenheten. Han fulgte musikernes ferd gjennom fjøs og forbi "kongelige", ned til kaia på Vik der alle musikere og publikummere gikk om bord i båtene som skulle føre dem ut på Halmøya.

Ferden endte i Håkkahallaren, med sin spesielle akustikk, der alle korps holdt konsert.

- Hensikten med generalgalskapstreffet er å presentere korpsmusikk på en annen måte enn tidligere. Vi vil komme bort fra uniformsbruk og all stivhet rundt et korpsstevne. Vi spiller av full lyst og tar musikken svært alvorlig, det er jo derfor vi er her. Men vi prøver å lage litt humor ut av det i tillegg, sa galskapsgeneral Svend Aagård til avisa.

Ifølge referatene var det musikalske høydepunktet søndagens konsert i Lauvsnes samfunnshus, med Ytre Suløens Jazzensemble. Flatanger musikkorps spilte først, og framførte et nytt nummer som de fikk mye ros for.

- Flatanger musikkforening er uten sidestykke i Norge. Jeg vil dessuten si at generalgalskapstreffet er unikt, sa Jarle Førde i Ytre Suløens Jazzensemble, som deltok for andre gang på treffet. De lovte å komme igjen også neste år, og da for å spille i Håkkahallarn.