Frivilligsentralen i støpeskjeen

- Vi vil fortelle om oss selv, og vi ønsker at folk skal komme med innspill og ønsker om hva vi skal drive med, og hvilke tilbud vi skal ha, sier daglig leder Eldri Sivertsen Trana.

Flatanger frivilligsentral ble startet på nyåret, og åpnet dørene for tre uker siden. Den holder til i den tidligere kafeen på Miljøbygget.

Etter mange års arbeid lyktes det i fjor høst å få innvilget søknaden hos Kulturdepartementet, som bidrar med oppstarttilskudd og lønnsmidler de første to årene.

- Vi har åpent tirsdag og torsdag, men så lenge jeg er her, er det bare å komme innom, sier Eldri Sivertsen Trana, som er tilsatt i 75 prosent stilling.

I første omgang er det salg av kaffe og vafler, og mulighet til å møtes og slå av en prat. Men nå skal veien videre stakes ut, og da er det viktig at folk kommer med sine ønsker.

- Mottoet til frivilligsentralene er "Møte mellom mennesker", og vi skal være en møteplass for alle, både unge og gamle, sier Trana.
Behovene avgjør
Hun har vært rundt og besøkt andre frivilligsentraler, og ingen er like. De har valgt sin vei etter hva behovet og ønskene er der sentralene er lokalisert.

- Det er behovet som avgjør. Derfor er møtet så viktig, og at folk kommer dit eller melder fra på annet vis, om hva de ønsker at frivilligsentralen skal være, sier hun.

Eldri Sivertsen Trana og Lars Haagensen kan by på Flatangers beste vafler i den nye frivilligsentralen. Eldri Sivertsen Trana og Lars Haagensen kan by på Flatangers beste vafler i den nye frivilligsentralen.

- Hvilke aktiviteter er aktuelle?
- Det kan være uteaktiviteter, som turer og grilling. Vi har fått mange ønsker om å arrangere kurs. Noen ønsker et bordtennisbord i gangen utenfor, som kan brukes på kveldstid. Bruktbutikk og quiz-kvelder er andre aktiviteter. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Eldri Siversten Trana.
Stort behov
Lars Haagensen er styreleder i Flatanger frivilligsentral, og han er glad sentralen endelig er etablert, og at Eldri har tatt jobben som daglig leder.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
- Vi ser allerede nå etter tre ukers drift, at mange er innom. Det er et vanvittig stort behov for en slik møteplass. Eldri er rette person, og jeg har stor tro på at dette skal bli bra, sier han.

Eldri Sivertsen Trana er opprinnelig flatangring, men har bodd utenfor kommunen i mange år.

- Dette er en spennende jobb, og det var helt tilfeldig at jeg søkte.

Hun har økonomiutdanning, og har jobbet i Rock City i Namsos siden 2007. Der har det som kjent vært nedskjæringer, og Eldri var blant de siste som fikk redusert sin stilling. Hun jobber nå en dag i uka der, og de øvrige i Flatanger. Tidligere har hun jobbet i bank og ved Aker Verdal i 17 år.
Folket skal bestemme
Poenget med en frivilligsentral er å organisere frivilligheten, og at folk selv kan bidra med det de ønsker og kan  - og på den måten drive frivilligsentralen.

- Det er folket som sammen med daglig leder skal stake ut kursen videre, ut fra de behov som er her i Flatanger, sier Lars Haagensen.

Møtet holdes i frivilligsentralen på Miljøbygget torsdag kveld, og de to håper at så mange som mulig tar turen. Og om noen ikke får det til, kan de stikke innom frivilligsentralen og slå av en prat med Eldri.

Saken fortsetter under annonsen.