Brede Moe er seriemester i fotball - trolig den første fra Flatanger. (Foto: Bodø/Glimt)

Flatangringen Brede Moe seriemester i fotball

Flatanger fått sin første seriemester i fotball på mange år! Brede Moe har bidratt sterkt gjennom nesten hele sesongen til at Bodø/Glimt søndag ble seriemester.


- Dette er stort for en liten klubb som Flatanger. Det viser at dersom du er dedikert nok, og treningsvillig, så spiller det ingen rolle hvor i landet du kommer fra. All ære til Brede! Vi er stolte og mektig imponert over det Brede og hans lagkamerater har fått til, sier Håvard Angen Haarstadstrand, oppmann og primus motor i Flatanger ILs fotballgruppe.

Med 1-2 mot Strømsgodset i Drammen søndag, sikret Bodø/Glimt seriemesterskapet. For første gang gikk et nordnorsk lag til topps.

Brede Moe måtte kaste inn håndkledet i månedsskiftet oktober/november. Han har slitt med en vond hæl i lang tid, og ble operert første uka i november. Derfor kunne han heller ikke spille den siste og avgjørende kampen mot Strømsgodset.

– Jeg er rørt. Det er mange følelser. Det er en fantastisk spillergruppe, et fantastisk team og en fantastisk klubb. Dette er det største i historien som går helt fra 1916, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Se målene og sjansene i søndagens kamp i Glimt-TV:

Flatangernytt skrev først at Brede Moe er den første flatangringen som er blitt seriemester. Vår lokale fotballekspert, Håvard Angen Haarstadstrand, var raskt ute med en presisering. Brede kan være den fjerde i rekken i fotball, i alle fall blant flatangringer og blant dem med aner fra Flatanger:

  • Svein Olav Lauvsnes ble seriemester med Vålerenga i 1965, sammen med bl.a. Nils Arne Eggen.
  • Tore Lindseth vant serie- og cupmesterskapet med Rosenborg i 1971.
  • Lynn Rebecca Mork ble seriemester med Asker i 1998, 11 poeng foran Trondheims-Ørn. Hun ble senere Flatangers første profesjonelle spiller da hun gikk til Fulham.
 

Håvard Angen Haarstadstrand

- Fotballinteressen har alltid stått sterkt i Flatanger i hele etterkrigstiden. Lauvsnes Idrettslag ble kretsmestere i 1947 og 1949, Røsslyngmoen i Einvika var blant de første banene som fikk tippemidler og FFK ble stiftet i 1972 da Stamnes-brua var ferdig, forteller han.

- Som en kuriositet kan jeg nevne at Flatanger IL fikk 2500,- fra Bodø/Glimt da Brede Moe gikk fra Rosenborg til Bodø/Glimt fordi det var her han startet karrieren. Skal si det ble en gullkantet overgang! sier Håvard.