Januar

KATASTROFEN: Her startet katastrofebrannen på Sørnesset. Slik så det ut i fjellsida vest for Uran i 2330-tida mandag kveld 27. januar. I løpet av natta spredte brannen seg til Hårstad, Hasvåg og Småværet. 64 bygninger ble skadet, men takket være stor innsats fra brannmannskaper og sivilforsvar berget bebyggelsen i Uran og på nordsida av vegen.

PÅ BAKKEN: På grunn av sterk vind, kunne brannhelikoptrene ikke settes inn i slokkinga før onsdag. Imens brant det i lynget flere steder i fjellet.

KAMP MOT FLAMMENE: Brannmannskapene hadde en svært vanskelig oppgave i kulden og den kraftige vinden. Tirsdag formiddag brant det fortsatt i Hasvågskaret. Sverre Høgden fra Namdalseid prøvde å slokke med brannpisken mens han ventet på tankbil, men måtte trekke seg tilbake.

FJELLET I BRANN: Redningsskøyta Harald V kom til for å bistå i slokkinga, og mannskapet tok flere bilder tirsdag morgen. Det knusktørre fjellet sto i brann, og sjøen frådet i den sterke vinden. (Foto: RS Harald V)

JUSTISMINISTEREN: Allerede tirsdag kveld kom justisminister Anders Anundsen på besøk til Flatanger, og han ble orientert av blant andre brannsjef Hans Petter Haukø. - Det er gjort en fantastisk god innsats, sa Anundsen.

STORT PRESSEOPPBUD: Alle medier, både NRK, TV 2 og aviser, var på plass i løpet av tirsdag, og pressekonferanse ble sendt direkte på fjernsyn. Fra venstre rådmann Rune Strøm, ordfører Olav Jørgen Bjørkås og lensmann Nils Roger Duna.

ENDELIG SLOKKET: Onsdag ble slangene rullet inn og brannhelikoptrene på tur til ny brann på Frøya. Brannen var slokket etter to døgns kamp mot flammene. Fra venstre: Ken Sverre Høstland, Mikael Løfsnæs Haagensen, Jon Inge Opland og Tor Roald Lindseth.

HASVÅG: Noen bolighus står - andre er brent ned til grunnen på Hasvåg. (Foto: Johan Arnt Nesgård, fotopool)

SVARTBRENT: Fritidsboligen på Gammelgården brant ned, mens huset ved sjøen berget. Svart berg viser hvor brannen gikk i den sterke vinden.

KONGEBESØK: Kong Harald og dronning Sonja ankom med helikopter til Lauvsnes skole, der de fikk en varm mottakelse av skoleelevene. Kongeparet hilste på brannmannskap og andre som deltok i aksjonen, og fikk en orientering om brannen, før turen gikk videre til Hasvåg. (Foto: Ole Martin Dahle)

HASVÅG: Kong Harald og dronning Sonja hilste på innsatspersonellet fra Sivilforsvaret, brannvesenet og ambulanse. Her hilser Kongen på varabrannsjef Halvor Trefjord.

SMÅVÆRET: Lillian Mårvik Engbakken og Nils Engbakken fortalte kongeparet om turistanlegget de drev, og om Småværet. De hadde med bilder slik at Kongen og Dronningen skulle få et inntrykk av hvordan det så ut før brannen. - Her skal det skinne, sa dronning Sonja som ville komme tilbake for å se Småværet etter gjenoppbygginga.
Februar

SMOLANDET I BRANN: Dette er ingen storby, men Smolandet ved Hasvåg i brann. Der var det ingen bebyggelse, men brannmannskapene kjempet for å berge husene på Hasvåg.

BRANN-DUGNAD: Raivis Baltris i AQS stilte opp på dugnad for å hjelpe brannmannskapene å fylle luft. Det gikk med store mengder oksygen da brannen blusset opp igjen lørdagskvelden og Hasvåg på nytt var i fare. Mikael Løfsnæs Haagensen kjørte flaskene utover.

MISTET GÅRDEN: Harald og Turid Jacobsen mistet åtte gårdsbygninger – og med dem verdifulle gjenstander fra flere generasjoners virke på Hasvåg - i katastrofebrannen. Bolighuset berget, men gamle båter og redskap, et snekkerverksted og et sommerfjøs med hesteredskaper er tapt. - Jeg er en sindig mann. Det som har skjedd er ikke noe å gjøre noe med. Men det er mye som er tungt å miste – som er borte for alltid, sa Harald, som fikk statsministeren på besøk på gården.

STATSMINISTER-KLEM: Nils Engbakken og Lillian Mårvik Engbakken fikk en varm klem av statsminister Erna Solberg da hun besøkte brannherjede Småværet og Hasvåg.

NY BARNEHAGE: Nora, Emma og de andre ungene i Vangan barnehage fikk flytte inn i Norges nyeste – og kanskje fineste – barnehage. De 34 ungene og ansatte var glade for endelig å kunne flytte fra de midlertidige lokalene i samfunnshuset til en fullstendig renovert og modernisert barnehage.

SIKRET VANN: For å sikre vanntilførselen til Utvorda, stilte folk opp på dungad for å dra en 600 meter lang slange opp til Innvordvatnet. Fra venstre: Sven Gust, Julian Sandhøfer, Hans Flore, Nils Myren, Alf Åge Teigmo, Ole Marius Søberg Angell og Hanne Myren. (Foto: Øivind Strøm)

KLANGEN AV LIVET: Wenche Anita Larsen Dahle og Kevin Hovdahl Holmli sang rett til hjertet, da de holdt konsert i Vik kirke.

SPØRRETIME: Statsråd Robert Eriksson måtte svare i en muntlig spørretime, da han møtte 8.klassen ved Lauvsnes skole. Med ytringsfrihet som tema, passet det godt å få stille spørsmål til Eriksson. Fra venstre: Tina Anita Sæther Hårstadstrand, Matilde Hanssen, Turid Kjendlie, Robin Søraa, Amalie Stamnes Hågensen, Benjamin Havstein Sæther, Ludvik Elnan Jacobsen, Rakel Sofie Estensen, Tommy Hasvåg og Simon Stamnes Hågensen.

NORDLYS: Du trenger ikke dra til Tromsø for å finne nordlys. Det er også i Flatanger - rett som det er, som her over Vik i slutten av februar.
Mars

KLEKKET UT EN PLAN:Ragnfrid Holberg Lindseth og Jon Ivar Lindseth har satset vel 4,6 millioner kroner for å få flere bein å stå på – og for å gjøre det lettere for sønnen Tommy å overta gården. Det nye hønehuset på Kilmyra ved Vik rommer 7500 høner som legger 51.000 egg på en uke.

UKM: Bråkmakerne åpnet årets UKM med masse lyd. 50 barn og ungdom deltok i mønstringa.

I HAVSNØD: Mannskapet på fire ble evakuert fra MS Fosenbulk da fartøyet fikk motorstopp utenfor Flatanger. KV Harstad sleper om bord og berget båten fra å gå på grunn. Det var stiv kuling og 6-7 meter høye bølger utenfor Oksbåsheia der fraktebåten fikk problemer. (Foto: RS Harald V)

GRAND PRIX-FEBER: Flatanger musikkforening med venner inviterte til Grand Prix-aften, og hele salen kokte da Maren Kløven Lein og Ida-Magrit Lindstad Angen tro til med "La det swinge".

GAMLE DAGER: I en måned jobbet elever og lærere ved Flatanger Montessoriskole med et prosjekt om Flatanger i gamle dager. Elever dro ut og snakket med folk, og blant dem som fikk besøk, var Reidun og Paul Moe. De deltok på den åpne dagen der arbeidet ble presentert, og møtte igjen "sin" elevgruppe: Ingeborg, Sigurd, Henny og Sara.

FUGLETUR: 5. klasse ved Lauvsnes skole dro på fuglesafari med ørnemannen Ole Martin Dahle. Fra venstre: lærer Ingeborg Hagerup, Sata Jairak, Erik Lein Steffensen, Ole Martin Dahle og Adrian Hårstadstrand Førde. (Foto: Nora Strand Kjendlie)
April

TORSK TIL NESSET: Fem måneder etter at det ble stopp ved Nesset Sjømat, kom det 124 tonn torsk til Nesset med brønnbåt. Håvard Haarstadstrand (til venstre) og Patrick Bjørsvik var glade for å se at det endelig kom torsk i ventemerdene.

FULLE ORDREBØKER: Folla Maritime Service hadde fullt opp å gjøre. Et drøyt år etter konkursen, var kontrakter for 36 millioner i havn. Foran fra venstre: Trond Aune, Gregor Radonjecki og Rafal Lademan. Bak fra venstre: Johnny Øie, Frode Løvmo, Tom Birger Skotnes, Zbignienj Porczenski, Roger Havstein, Jørn Havstein og Terje Fallet. Bakerst Joar Bjørsvik.

COOP BERGET: Styret i Coop Steinkjer vedtok å opprettholde butikken på Vik, og det var glede og lettelse hos både kunder og ansatte. – Nå håper jeg folk vil bruke den. Selv har jeg brukt butikken siden jeg flyttet til Vik for over 50 år siden, sa Laila Rasmussen.

GRUNNLOVEN: 200-årsjubileet for grunnloven ble markert med forestilling på Lauvsnes skole og festgudstjeneste i Vik kirke.
Mai

FOLK OG RØVERA: Staut-gjengen imponerte igjen, og samlet tre fulle hus. De håndterte blant annet storbrannen og raset på Statland på en glimrende måte, her fra pressekonferansen under brannen. Fra venstre: Mona Hågensen, Tone Bendiksen, Morten Hågensen, Roger Bendiksen, Inge Finnanger og Øivind Strøm.

17. MAI: Nasjonaldagen ble feiret i strålende solskinn, men sterk vind. På Lauvsnes hadde Harald Bakken en stri tørn som flaggbærer.

LØNSJ FRA HÅRNESMOEN: For første gang tok Lønsj-gjengen i NRK P1 med seg sendingen ut på tur, og turen gikk til Hårnesmoen og Hasvåg. Programleder Rune Nilson og Torfinn Borkhus ville løfte stemninga etter storbrannen med humor og varme. (Foto: Turid Kjendlie)
Juni

LEIRVIKA CUP: Rock City vant for tredje år på rad i Leirvika Cup på Kvaløysæter. Fire herrelag og to damelag møttes til kamp. (Foto: Bjørn Steinar Olsen)
Juni

KYSTDAG: Håkon prøve fiskelykken i karet med krabbe på Kystdagen på Vik, som opplevde rekord med 500 besøkende på lørdagen.

SKOLEJUBILEUM: Flatanger Montessoriskole feiret 10-årsjubileum med gedigen kakefest og jubileumsforestilling.

FOTBALLCUP: Flatangers minijenter jublet for medaljer under Minicupen på Bangsund. Jentene vant to av tre kamper.

SANKTHANS: På Kvaløysæter er det tradisjon med bål og matservering på Sankthansaften. Denne blide gjengen koste seg ved bålet i fjæra, fra venstre: Sondre, Espen, Magnus, Hanne og Nicklas.
Juli

KLATREFESTIVAL: Den andre klatrefestivalen i historien ble arrangert på Strøm, med deltakere fra hele verden. Daniel Jung fra Tyskland var en av de kjente klatrerne som deltok. Også Adam Ondra, Magnus Midtbø og Erik Grandelius besøkte festiivalen ClimbIN Flatanger.

ETT ÅR PÅ SEILTUR: Nicoline, Linn Sofie, Tove Morken og Odd Einar Mork fikk en hjertelig heimkomst, da de ankom Tøtdal med seilbåten Catara etter ett år på seiltur.

OPPGRADERT DALASTU: Bernt Dahle og Oddny Dahle kunne sjøsette en betydelig oppgradert Dalastu. Nå hadde oppdrettseventyret inntatt Dalavatnet.

LYNNEDSLAG: Et kraftig tordenvær gikk over Flatanger og førte til tre mindre branner. NTE måtte bytte ut seks ødelagte trafoer. Lynnedslag var trolig også årsak til branner som oppsto senere.

REDDET ONKEL: Morten Hanssen var tilfeldigvis oppe midt på natta, fordi samboeren Linn Aspø måtte amme den nyfødte dattera deres. Det ble redninga for onkelen i nabohuset. Morten hørte brannalarmen, og sørget for at onkelen kom seg ut av huset.

40-ÅRSJUBILEUM: Laila og Einar Rasmussen har i 40 år feriert ved Orsa Camping, som har blitt samlingssted for hele familien. - Orsa er en perle, sier Einar, som ikke kan tenke seg noe bedre sted å feriere.

MODELLBÅTBYGGERI BRANT: Uerstattelige verdier gikk tapt da lokalene til Wisløff Modellbygg i Vedvika brant ned til grunnen. Bolighuset berget, men livsverket til Øystein Wisløff forsvant i flammene.
August

TIL FINALEN: Steve Cooling gikk til fianlen i Union Blues Cup på Notodden, etter å ha vunnet delfinalen i Midt-Norge. Selv om bandet ikke nådde helt til topps i finalen, fikk bandet mye oppmerksomhet og nye spillejobber. Bandet består av Sondre Johnsrud, Jens Martin Olsen, Amund Johnsrud, Mads Fallet og Kim Aakervik. (Foto: Tom Helmersen)

100 MEDLEMMER: Flatanger Røde Kors fikk en utrolig start, med 100 medlemmer allerede før stiftelsesmøtet. Distriktsleder Snorre Gundersen (til venstre) var imponert over engasjementet til nyvalgt leder Otto K. Sandnes og de andre initiativtakerne.

NYTT HUS TIL JUL: Birgit Fossvik og Åge Hasvåg mistet huset i storbrannen, men til jul kan de igjen nyte utsikten fra kjøkkenvinduet i nytt hus på Hasvåg. - Vi får samme utsikt som før, sier Birgit fornøyd.
September

TV-KJENDIS I BRASIL: Cristian Dimitrius reiser verden rundt og lager innslag til ett av de mest populære tv-showene i Brasil. Han kom til Flatanger for å filme ørnemannen Ole Marin Dahle, og innslaget ble sett av 50 millioner tv-seere!

GIKK FERDSELSÅRE: Ungene på avdeling Sprett i Vangan barnehage hadde i høst som tema å bli kjent i Flatanger. Og skolestarterne gikk den gamle ferdselsveien fra Stamnes til Høstlandet. (Foto: Margit Ekker Dølvik)

ALF I HUNDRE: Alf Sivertsen tar alltid trappa – aldri heisen. Og hver torsdag spiller han bridge. 13. september fylte den spreke flatangringen og landets eldste bridgespiller 100 år!

GRENDEPRISEN: Aud Høstland fikk grendeprisen av Lauvsnes grendelag. – Begrunnelsen for å gi prisen til Aud, er det store frivillige arbeidet hun gjør i alle grendene, sa leder Egil Steffensen.

BRANNMANN FOR EN DAG: Even (1 1/2) år var en av mange som syntes det var moro å være brannmann for en dag da Flatanger brann- og redningsvesen inviterte til åpen dag på brannstasjonen på Øra. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)

SPAR 75 ÅR: Jazzmusiker Pål Inderberg og Flatanger Musikkforening satte en spiss på jubileumsfeiringa til Spar Flatanger. Johan Sørgaard var rørt over all oppmerksomheten, 75 år etter at hans bestefar Alfred Sørgaard startet butikken på Stranda.
Oktober

FLATANGERNYTT I AFTENPOSTEN: «Suksesshistorien Flatangernytt.no viser at lokaljournalistikk aldri går av moten», skrev kommentator Torstein Hvattum i Aftenposten. Over tre sider ble Flatangernytt presentert, og Aftenpostens journalist Arve Henriksen var med da Ove Magne Ribsskog dekket utdelingen av grendeprisen til Aud Høstland.

FN-DAGEN: Utvorda skole inviterte barnetrinnet ved Statland skole til en aktivitetsdag på den nye idrettsbanen. Samtidig ble FN-dagen markert. Elevene fra Utvorda holdt appell. (Foto: Tove Teigmo Hansen)

OPPDRETT AV ROGNKJEKS: Namdal Rensefisk med Per Anton Løfsnæs og Geir-Tore Olsen i spissen, investerer 60 millioner kroner i et nytt landbasert oppdrettsanlegg for rognkjeks. Etableringa gir jobb for 10 personer, og produksjonen skal vær ei gang i siste halvdel av 2015.
November

LAUVSNES SKOLE 50 ÅR: Jubileet ble markert med åpen dag og fest på kvelden for inviterte gjester. Til stede var også tidligere rektor Svein Soelberg, som sammen med sin Elisabeth kom til Lauvsnes hvor begge startet som lærere på nyskolen for 50 år siden.

SPONSET SKOLEFRUKT: Da det ble slutt på skolefrukt ved Lauvsnes skole, skaffet foreldrene sponsorer. Bodil Olsen i Lauvsnes helselag (til venstre) og Mikael Løfsnæs Haagensen i AQS stilte opp og sikret skolefrukt i to år. Det ble elevene og FAU-leder Camilla Aakervik (bak) svært glade for. Fra venstre: Mathilde Sofie Mork, Astri Aagård, Anna Imsgard Strøm, Ingeborg Bakken, Iben Estensen, Maria Derås, Tommy Hasvåg, Lukas Leander Haagensen og Ida Havn.

MUSIKKPROSJEKT: Ungdomsskoleelevene ved Lauvsnes skole slapp seg løs og rocket samfunnshus av hengslene. Årets musikkprosjekt «We are the Champions» ble en stor suksess. Her er det Lucas Leander Haagensen og Tommy Hasvåg som drar til med "Sweet home Chicago".

UTEN MOBIL: Store deler av Flatanger ble uten mobildekning og bredbånd etter brudd i en sjøkabel mellom Sandviksberget og Sætervika. - Dette er ikke bra, sier daglig leder Pål Aakervik i Zanzibar Inn, som ikke fikk inn en eneste bestilling uten mobilnett. Diesel kunne heller ikke fylles med bruk av kort.

FLYTTER PRODUKSJONEN: Trønderelement AS flytter produksjonen fra Statland til Flatanger, og bygger en stor produksjonshall i Storlavika. Her får 11 ansatte sin arbeidsplass.
Desember

NYTT DESIGNSTØPERI: - Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse, sa Toivie Clearinge, som sammen med mannen Lennart Ulander har startet Vedvika designstøperi. De debuterte på julemessa på Vik.

ROS TIL BRANNMANNSKAPER: I en ny rapport fikk brannmannskapene i Flatanger ros for innsatsen under storbrannen. "Innsatsen ble gjennomført under særdeles vanskelige forhold, og mannskapene viste en innsatsvilje ut over det man kan forvente. Noen opplevde å miste egne hus mens de bidro i slukkearbeidet for å redde andres", het det i rapporten, som sto i sterk kontrast til en tidligere evaluering. Fra venstre: Sverre Høgden, Marius Olsen og Halvor Trefjord fotografert på Hårnesmoen under brannene.

NYE LOKALER: Aqua-kompetanse flyttet inn i nye lokaler i desember. De overtok NTE-bygningen av kommunen, og der fikk de endelig alt av kontor, lager og andre funksjoner samlet under ett tak. Åse Skogmo og Nasir El Shaikh trivdes i de nye lokalene.

HEIMOM: Julie Dahle Aagård var gjesteartist da Askil Holm for første gang la sin turne "Vinterlys" til Vik kirke. Det ble en flott stund i kirka for publikum, som fikk høre nye sanger og oversettelser på trøndersk.

ÅRETS NAVN: Flatanger brann og redniningsvesen ble kåret til Årets navn i Nord-Trøndelag av Trønder-Avisa, for sin innats under storbrannen. Marius Olsen, Hans Petter Haukø og Jon Inge Opland tok imot prisen. (Foto: Marius Langfjord, Trønder-Avisa)

STERK INNSATS: Tore Dahle Aagård imponerte på scenen i "Vinsjan på kaia", som ble satt opp av Verdal teaterlag i romjula. Hun fikk strålende kritikker for sin innsats. (Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa)