- Jeg ble veldig veldig glad og overraska, sier Erle om da hun fikk beskjed om at hun fikk teaterrollen i Teskjekjerringas julestri.

Erle (11) teater-debuterer i Teskjekjerringas julestri

Erle Aakvik Olsen (11) stilte på audition hos Turnéteatret i Trøndelag - og fikk rollen. Nå teater-debuterer Erle i Teskjekjerringas julestri i Flatangerhallen onsdag.


Da Turnéteateret i august annonserte etter jenter i alderen 9 til 12 år som liker å stå på scenen og synge, fikk Erle lyst til å prøve seg.

Hun og ei venninne dro til Namsos for å stille på audition med de proffe skuespillerne fra Verdal. Etter noen uker fikk Erle vite at hun fikk rollen.

Veldig glad
- Jeg ble veldig, veldig glad og overrasket. Det var 14 jenter som var på audition, og bare to ble plukket ut, sier Erle.

Det er til sammen seks jenter som deler på rollen. I alt er det 20 forestillinger rundt om i hele Trøndelag, og ved å gi rollen til flere blir det mindre fravær fra skolen og mindre reising for den enkelte.

Alle jentene deltok på ei øvingshelg på Verdal fredag 6. og lørdag 7. november. Etterpå har de øvd mye hjemme.
Debut på hjemmebane
Erle var heldig med sin teaterdebut. For hun starter onsdag 18. november i forestillingen som holdes i Flatanger. Deretter skal hun spille på Rørvik og Jøa.

Jenta som Erle skal spille i stykket, bor i nabolaget til Teskjekjerringa. I rollen skal Erle både snakke, synge og danse.

Her er Erle på scenen under prøvene på Verdal. Tore B. Granås til venstre, og musiker Ronny Kjøsen med trekkspillet. (Foto: Privat)

Dette blir første gang hun er med på et teaterstykke, bortsett fra på skolen. Men synge, det har Erle gjort hele livet.
Sang før hun snakket
- Hun begynte å synge før hun snakket. Hun synger hele tida, sier mor Linda Aakvik.

Erle går i kulturskolen og har allerede mange opptredener bak seg. Likevel har hun noen sommerfugler i magen.

- Jeg gruer meg alltid litt før jeg skal noe, men det går som regel bra, sier hun.

- Hva gleder du deg mest til med å stå på scenen i Teskjekjerringas julestri?
- Å få tilbakemeldinger fra de jeg kjenner, og å få høre hva de syns, sier Erle.
Utsolgt
På grunn av korona-restriksjonene er det bare 50 billetter til forestillingen i Flatanger. De er allerede utsolgt. Det ble forsøkt å få til ei ekstraforestilling, men det var ikke mulig.

I Teskjekerringas julestri tar teatret oss med til Teskjekjerringa og mannens juleforeberedelser. Gjøremålene er mange, men de utføres med godt humør, sang og dans.

Men rett som det er blir kjerringa lita som ei teskje. Det skjer gjerne når det passer som dårligst.

Stykket handler om å være annerledes og helt vanlig på samme tid. Det handler om å være oppfinnsom og snarrådig i umulige situasjoner. Men først av alt handler det om det å være sammen og å glede seg til jul.