Teskjekjerringa spilles av Helga Haga. Nå kan ei jente fra Flatanger få spille i samme forestilling. (Foto Harald Øren jr,)

Søker jente i Flatanger til teaterrolle

Er du mellom 9 og 12 år, og har lyst på en liten rolle i Teskjekjerringas julestri? Turnéteatret i Trøndelag inviterer til audition i Flatanger!


Forestillingen skal spilles i hele Trøndelag, også i Flatanger,  18. november. Turnéteatret ønsker å finne jenter som kan dele på en rolle, og 2. september arrangeres audition, eller prøvespilling, på Lauvsnes skole.

Uredde på scenen
- Vi håper mange blir fristet til å prøve seg. Det vi ser etter, er jenter som har spilleglede, som er glade i å synge og som er uredde når de står på scenen, sier teatersjef Nora Evensen i en pressemelding.

Hun har regien for forestillingen, og forteller at det er svært sjeldent teatret kan involvere lokale aktører, og hun håper at mange har lyst til å prøve seg.
Jobbe med proffe
Nora Evensen håper mange møter opp for å prøvespille for en rolle i Teskjekjerringas julestri. (Foto Harald Øren)

- Jentene blir en del av produksjonen. De får jobbe sammen med profesjonelle skuespillere og får mulighet til å kjenne på hva det vil si å være en del av en stor teaterproduksjon, sier teatersjefen.

For jentene som får rollen, vil det bli ei prøvehelg på Verdal og fire-fem turnédøgn i forbindelse med forestillingene.

Det holdes audition fire forskjellige steder i Trøndelag. Teatersjef Nora Evensen og skuespiller Tore B. Granås reiser rundt for å finne jentene som skal få tilbud om rollene.

Foruten Flatanger, blir det audition i Namsos, Indre Fosen og Røros.
Alf Prøysen for nye generasjoner
Forestillingen Teskjekjerringas julestri er basert på Alf Prøysens bøker. Premiere er 6. november, og stykket spilles i hele Trøndelag fram til 17. desember.

- Mange av oss har et forhold til Alf Prøysen og hans lune historier og varme sanger. Vi vil gjerne bidra til at nye generasjoner tar med seg denne kulturskatten videre, sier Nora Evensen.

Påmelding og mer info på Turnéteatrets hjemmeside.