- Jeg syns det gikk veldig bra, og det var artig å jobbe med de proffe, sier Erle etter at forestillinga i Flatangerhallen er over.
Teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag hadde tatt turen til Flatanger i ens ærend for å få med seg Erles premiere.
- Strålende
- Det gikk kjempefint, aldeles strålende. Erle var trygg og fin på scenen, og sang veldig fint. Dette var en fin opplevelse for både henne og oss, sier Nora Evensen, som har regissert stykket.
Teatersjef Nora Evensen er glad for å ha med Erle i Teskjekjerringas julestri.
I denne forestillingen deler seks jenter fra forskjellige steder i Trøndelag på rollen. Erle skal spille også på Jøa og Rørvik.
- Å ha med ei lokal jente gjør at vi blir bedre kjent med spillestedet og publikum, sier Evensen, som hadde ønsket at flere publikummere fikk plass. På grunn av smittevernregelen får teateret selge bare 50 billetter der det ikke er fastmonterte seter.
I Flatangerhallen var alle billettene utsolgt, og etter forestillingen fikk Erle overrakt en gave fra teatersjefen og kultursjef Anastasia Doroshyna. Begge var imponerte over innsatsen til 11-åringen fra Flatanger.
Erle Aakvik Olsen synger Musevisa sammen med de andre skuespillerne Tore B. Granås, Ronny Kjøsen og Helga Haga.
Spiller i mange scener
I Teskjeskjerringas julestri spiller Erle nabojenta til teskjekjerringa og mannen. Hun er med i mange scener, med både replikker, sang og dans. I "Musevisa" synger og danser hun sammen med de andre i ensemblet, Helga Haga, Tore B. Granås og Ronny Kjøsen.
Stykket snur om på de tradisjonelle kjønnsrollene, blant annet i åpningsscenen der mannen har vasket huset og teskjekjerringa kommer inn fra skogen og setter fra seg motorsaga på kjøkkenbordet.
Juleforberedelsen byr på visse utfordringer, ikke minst fordi teskjekjerringa har en tendens til å bli like stor som en teskje på de mest ugunstige tidspunkt.
Tore B. Granås og Erle Aakvik Olsen med juleneket.
Med enkle, men gode lys- og scenetekniske grep blir vi med nabojenta og mannen på leting i skogen. Og vi får se problemene teskjekjerringa får når hun skal legge på gulvmatta - og hun plutselig er blitt liten som en teskje.
Turnéteatret har skapt en varm og fin førjulshistorie, basert på Alf Prøysens historier og mange gode sanger. Skuespillerne kommuniserer også godt med publikum, og ungene i salen blir engasjert i stykket.
Hele ensemblet fikk velfortjent stående applaus etter stykket, som fortjener et større publikum enn det korona-reglene gir rom for.