Radvile Akavickė og Egidijus Akavickas invititerer til åpen dag når de lørdag åpner sitt tyrkiske bad på Lauvsnes. - Vi håper det blir tatt godt imot sier Radvile, som mener det trengs nye tilbud i et Flatanger i vekst.

Tyrkisk luksus på Lauvsnes

Nå kan du unne deg spa og luksus i et tyrkisk bad i Flatanger! Lørdag er det offisiell åpning av Flatanger Turkish Bath, og Radvile og Egidijus håper mange stikker innom for å se.


- Endelig. Det er godt å bli ferdig, sier Egidijus Akavickas, som sammen med kona Radvile Akavickė har jobbet med prosjektet i fem år. Selve bygginga har tatt tre år.

En annen verden
Men nå står det ferdig. Og det er nesten som å komme inn i en annen verden, å tre inn i det nye bygget vegg i vegg med ekteparets bolighus på Bakkan på Lauvsnes.

Det første folk møter, er en resepsjon. Deretter går turen inn i en gang med garderobeskap, før du trår inn i avslapningsrommet med boblebad, massasjedusjer, senger, sildrende vann, musikk og lys i ulike farger.

Innafor ligger selve dampbadet. Det har en spesiell utforming, og er flislagt med masse små fliser. I taket er det små lys som illuderer stjernehimmelen. Steam pumpes inn for å holde luftfuktigheten opp mot 100 prosent.

- Å ta et dampbad er bra for helsa, spesielt hvis du er forkjølet. Det er også bra for huden. Vi kan også bruke honning og duft. Men det beste av alt er at du kan slappe av, sier Radvile.

Avslapningsrommet, med senger, boblebadekar, massasjedusj og mange fiffige løsninger.

Etter et dampbad bør du avkjøle deg. I avslapningsrommet er det dusjer med ulike typer massasje, og du kan senke deg ned i det varme boblebadekaret med plass til seks-sju personer.

På en av veggene er det montert en stor hvit onyx-stein, som er en naturstein med krystallisk bakgrunn. Den er gjennomskinnelig, og med bakgrunnslys ser den nesten ut som et maleri.
Fornøyde og spente
- Vi er veldig fornøyde, sier Egidijus.

- Ja, vi synes det er blitt veldig bra. Vi er veldig spente. Dette er helt nytt for oss og nytt for Flatanger og området rundt. Vi håper det blir tatt godt imot, at folk liker det og ønsker å bruke det, sier Radvile.

Radvile og Egidijus i dampbadet - selve kjernen i det tyrkiske badet.

Hun mener at det trengs nye tilbud i Flatanger, nå som det er vekst og det skjer mye i kommunen.

- Men hvordan fikk dere ideen til å bygge et tyrkisk bad?
- Vi er glade i spa og avslapning, og har vært på tyrkisk bad flere ganger i Litauen. Der er det veldig populært, og vi tenkte at vi ville lage ett her også, sier Radvile.

De ser for seg at mange grupper kan være aktuelle kunder. Et opphold i det tyrkiske badet kan egne seg for bursdagsfeiring, en venne- eller venninnekveld, eller for å se fotballkamp på den store tv-skjermen som er montert halvt skjult.

Tyrkisk bad kan også være en fin avslutning på et møte, en konferanse, en klatretur eller en tur på sjøen.

- Det er kaldt om vinteren i Flatanger, og da går det an å dra hit for å varme seg,  sier Egidijus.

Det tyrkiske badet er i første etasje, mens det i andre etasje blir en utleieleilighet med tre soverom.

I første omgang har de planer om å ha åpent på ettermiddags- og kveldstid, og i helgene. De har også planer om å søke skjenkebevilling etter hvert.

Selve bygget har 70 kvadratmeter grunnflate i to etasjer. I andre etasje har ekteparet planer om å bygge en leilighet som kan leies ut i tilknytning til det tyrkiske badet.

- Den skal være ferdig til høsten, og vil få plass for opptil 10 personer, sier Egidijus, som tror at det da kan bli lettere å få kunder utenfra som kan ta ei helg eller noen dager i Flatanger og oppleve det tyrkiske badet.
Trives i Flatanger
Ekteparet flyttet til Flatanger i 2011, da han fikk jobb i Trønderelement. Han tok fagbrev som tømrer, og startet i 2015 firmaet Totalrenovering og Maling AS. Radvile er utdannet regnskapsfører fra Litauen, og jobber nå på Spar Flatanger.

For dem var det en stor overgang å flytte til Flatanger. Nå trives de veldig godt i kystkommunen, men det var ikke sånn den første tida.

- Vi tenkte at dette var et altfor lite sted. Den første vinteren var det kaldt og mye snø. Vi kjøpte oss hus og lærte oss norsk, og det har hjulpet veldig. Naturen her er fin og folk er så hyggelig, så nå trives vi kjempegodt og er glade for å bo her, sier Egidijus.
Million-investering
De siste åra har bygginga av det tyrkiske badet tatt nesten all fritid. Ekteparet har investert mange millioner kroner. Medregnet egeninnsatsen, er det snakk om mellom fire og fem millioner kroner. Bare utstyret som er montert, kommer på 3 millioner.

- Det har vært mye mer jobb enn jeg hadde trodd . Det dukket opp noe nytt hele tida, sier Egidijus, som har gjort nesten alt arbeid selv, unntatt rørlegger- og elektrikerarbeid.

- Har du regnet arbeidstimer?
- Nei, men jeg har nok brukt dobbelt så mye tid som jeg bruker på bygge et vanlig bolighus, sier han.

Det å bygge et tyrkisk bad var nytt, både for ham som snekker og for alle fagfolk på rør og det elektriske. For det er avansert elektronikk som styrer alt fra steam til lys og lyd.

Radvile og Egidijus i døra til resepsjonen. De inviterer til åpen dag førstkommende lørdag.
Åpning lørdag
Lørdag er det offisiell åpning og omvisning i Flatanger og kanskje Namdalens eneste tyrkiske bad.

- Vi er litt spente på hvordan det blir. Vi har ikke plass til så mange samtidig, men vi har lang åpningstid lørdag slik at folk kan komme til forskjellige tider i løpet av dagen, sier Radvile og Egidijus.