Tora Dahle Aagård og bandet Tora kan endelig stå på scenen igjen, og torsdag er det slippkonsert for nyplata på Rockefeller. (Arkivfoto)

Tora med nytt album og konsert på Rockefeller

Bandet Tora med Tora Dahle Aagård i spissen, gir torsdag ut sitt andre album, Girls! Samme kveld er det slipp-konsert på Rockefeller i Oslo.


- Det er noe for absolutt alle på denne plata. Nå er ikke låtene bare mine lenger. Nå skal de ut i verden og forhåpentligvis få folk til å danse, gråte og le, sier Tora, som har skrevet alle låtene i samarbeid med broder Andreas. Han har også produsert den nye plata.

Hun håper at energien som er lagt i hver eneste låt, smitter over, og at de gir lytteren et skikkelig selvtillitsboost.

Satt på vent
Opprinnelig skulle albumet gis ut i mars, og bandet skulle ut turné i Storbritania, der Tora har mange fans. Men så kom korona, og alt av planer ble kullkastet.

Men nå kommer endelig albumet ut, med releasekonsert på selveste Rockefeller i Oslo. For Tora, som allerede har spilt i Royal Albert Hall, blir det neppe noe avskrekkende.
Full fart før korona
For koronaen la kulturlivet brakk i hele Norge, surfet Tora Dahle Aagård på en medgangsbølge av de sjeldne. Hardt arbeid hadde endelig betalt seg, og hun fikk spille med store musikere som Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist) og Paul Gilbert (Mr Big), hun var gjesteartist på Trygve Skaugs Norgesturné og ble internasjonal ambassadør for den franske gitarprodusenten Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd signaturgitar for henne.

Tora har en populær instagramkonto med rundt 130.000 følgere fra hele verden. Den bruker hun mye tid på å oppdatere, og det har gitt stor respons. Blant dem som følger henne og deler videoene hennes, er Hollywood-stjernen Alec Baldwin.
Popartisten Tora
Men nå er det altså endelig klart for album nummer 2, der Tora får vist fram mer av popartisten i seg.

- Det var viktig for meg å vise flere sider av meg selv på dette albumet. Jeg spiller ikke bare rock eller bare blues. Jeg er inspirert av så mye forskjellig musikk og derfor har denne plata mange kontraster, sier Tora.

Hun forteller at albumet inneholder flere catchy poplåter, som singlene Desire og Money, samt nedstrippede og ærlige sanger som Lately.

Som gjesteartister på plata finner vi  John Mayers trommeslager Aaron Sterling og den kanadiske musikeren Joey Landreth.