Sykler Norge på langs for kreftsaken

Selv om Flatanger ble en liten omvei på turen nordover, takket han gladelig ja da han ble invitert av Ove Løfsnæs.

- Konseptet går ut på å møte sjømatnæringa og få blest om sykling. Samtidig samler jeg inn penger til Kreftforeningen, sier Robin Halsebakk til Flatangernytt.

Han er selv godt plantet i næringa, som påtroppende markedssjef i brønnbåtrederiet Sølvtrans. Ålesund-selskapet ble startet av hans far, og har 23 brønnbåter i arbeid over hele verden.

- Ei fantastisk næring
- Sjømatnæringa er ei fantastisk næring. Hele lokalsamfunn er bygd opp på den, og det er utrolig hvor mye lokale bedrifter bidrar i lokalmiljøet og skaper aktivitet. Det ser vi blant annet i Flatanger og på Lovund, sier Robin Halsebakk.

Torsdag kom han syklene fra Skogn til Flatanger, hvor han besøkte Namdal Rensefisk og fikk omvisning av Ole Martin Løfsnæs. Derfra gikk turen til AQS. Fra Storlavika til Lauvsnes fikk han følge av Ove Løfsnæs og makker Petter Gunnarstein på sykkel.

Fredag var det besøk på Bjørøya og tur ut med rib, før neste etappe på sykkel fra Flatanger til Rørvik.

Ole Martin Løfsnæs er imponert over sprekingen fra Ålesund.

Ole Martin Løfsnæs viste rundt Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein på Namdal Rensefisk. (Foto: Wenche Anita L. Dahle)

- Jeg synes han er tøff. Dette er ikke for alle. Han må være godt trent, sier Løfsnæs, som syns det er artig å følge med på Halsebakk på nettet. Der blir posisjonen hele tida oppdatert via GPS, og folk kan lese om opplevelser under veis.
4.500 kilometer
Robin Halsebakk startet fra Grimstad 1. juni. 160 personer møtte opp for å se ham avgårde, og Dag Otto Lauritzen syklet sammen med ham de to første milene.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Mellom 10. og 12. juli skal han være framme i Kirkenes, en tur på 4.500 kilometer - eller litt mer med alle avstikkerne under veis.

- En kjempeopplevelse, sier Halsebakk, som har fått være med på mye artig under veis. På Sula kvalifiserte han seg for VM i sjakkelkast.

Makker og følgebilsjåfør Petter Gunnarstein sier at de har fått en fantastisk mottakelse av oppdretterne langs ruta.

- De er glade for at vi kommer innom. Vi får se mye fint, og får full omvisning der vi kommer, sier Gunnarstein.
Støtter kreftsaken
Robin Halsebakk sier at kombinasjonen sjømat og sykkel har sammenheng med kosthold og folkehelse. Samtidig er Sjømat Norge hovedsponsor for sykkel-VM i Bergen. Men innsamlinga til Kreftforeninga har en mer personlig begrunnelse.

- Det har vært en del krefttilfeller i familien. Morfar og ei tante døde av kreft, og en god kompis av meg mistet mora si. Dette setter ting i perspektiv, og jeg har lyst til å bidra, sier han.

Da han var i Flatanger, passerte aksjonen 600.000 kroner. Bjørøya bidro med 10.000 kroner, AQS med 10.000 og Namdal Rensefisk med 5.000 kroner til Kreftforeningen.

Følg Robin Halsebakks ferd mot Kirkenes på yngel.no

Saken fortsetter under annonsen.