Siste
Robin Hood og hans menn skremmer den rike familien, men småjentene syns det bare er spennende. Michael Strøm er Robin Hood, mens rik familie er Rigmor Moe, Rune Strøm, Nora Dahle Hansen, Hanne Marie Tyldum Ribsskog og Astri Aagård.

Storslagen Robin Hood for fulle hus

Med hele 47 heltente aktører på scenen, ble det en fantastisk Robin Hood-forestilling i Framheim på Vik lørdag. Og publikum sviktet ikke - 300 så de to forestillingene!


Både publikum og skuespillere var strålende fornøyd etter premieren klokka 14. Det vanket gode ord fra både ordfører og aktører.

- En fantastisk forestilling. Det er utrolig artig å se så godt samspill, sa ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som overrakte blomster til instruktør Terese Moe Dahle.

- Alt gikk som det skulle. Jeg er kjempefornøyd, sier Terese i pausen mellom de to forestillingene.

Terese Moe Dahle fikk blomster og takk for innsatsen fra ordfører Olav Jørgen Bjørkås etter premieren. Terese Moe Dahle fikk blomster og takk for innsatsen fra ordfører Olav Jørgen Bjørkås etter premieren.

Etter en time fri, gikk aktørene på scenen igjen for forestilling nummer to.

Historien om Robin Hood er velkjent for de fleste, og ikledt en flatangersk språkdrakt og en porsjon humor, ble det en flott opplevelse for de mange som tok turen til Framheim.

Kontrast mellom fattige og rike
I en rørende åpningsscene får vi se en fattig familie, der minstemann må ut for å stjele mat om de skal overleve. Sheriffens menn kommer stormende inn for å arrestere den unge lovbryteren, men Robin Hood og hans muntre menn kommer familien til unnsetning.

Når sheriffen av Nottingham (Børre Sivertsen) får vite at hans menn ikke klarte å arrestere den fredløse, blir han rasende. Han klekker ut en plan - om ikke å ha noen plan - for å pågripe Robin Hood.

I et fornøyelig samspill med Gilbert (Henny Kløven Lein), tester sheriffen ut planen. Og publikum får overvære et av kveldens høydepunkt med skuespillerprestasjoner på høyt nivå.

Henny Kløven Lein som Gilbert og Børre Sivertsen som sheriffen leverte gnistrende samspill. Henny Kløven Lein som Gilbert og Børre Sivertsen som sheriffen leverte gnistrende samspill.

Men høydepunktene sto i kø. Ikke minst gjør den rike familien seg bemerket. Når den skrider opp midtgangen og møter tiggerbarna, får vi se kontrastene i England på Robin Hoods tid.

Rigmor Moe og Rune Strøm kler rollene som rikt ektepar på en fortreffelig måte, og de tre rike døtrene gjør familien komplett. Når Robin Hood og hans menn raner dem, og skremmer den rike fruen, ler hele salen av opptrinnet.

Det vekker også munterhet når Broder Tuck inntar scenen med sin brennevinskagge - i Per Bårdsens skikkelse. Robin Hood (Michael Strøm) gjør narr av den litt fallerte munken bak hans rygg, men munken blir med til kroa Det blå svin, der Robin Hoods plan om å vinne Lady Marion (Nicoline Mork) blir lagt.

Stykket ender i den berømte bueskytterkonkurransen, der Robin Hood i forkledning splintrer pilen som står midt i blinken. Kong Richard er tilbake, og gjør Robin Hood til sheriff i Nottingham, mens den andre sheriffen havner bak lås og slå.
Gode prestasjoner
Michael Strøm gjør en stor innsats som Robin Hood, og er både leken, frekk og morsom når det passer seg sånn, men først og fremst opptatt av å ødelegge for sheriffen og de rike, og ta vare på de fattige i samfunnet.

Terese Moe Dahle har skrevet inn flere nye scener og flere roller i Flatanger-versjonen av Robin Hood. Rikmannsscenen med tiggerne er for eksempel ikke med i de originale manus.

Bendik Geving og Ingeborg Johanne Bakken som herolder gjorde seg tydelig forstått - også på døvespråk.... Bendik Geving og Ingeborg Johanne Bakken som herolder gjorde seg tydelig forstått - også på døvespråk....

De mange birollene løfter også forestillingen, og gjør den komplett. Som når den litt aggressive Will Stutly (Lavrans Lein) vifter med knyttneven og gjerne vil banke dem som kommer i hans vei. De to heroldene Bendik Geving og Ingeborg Johanne Bakken går den svenske døvetolken fra Melodi Grand Prix en høy gang når de skal kringkaste den store bueskytterkonkurransen. Og Robins menn hadde flere artige sanginnslag.

Alle enkeltprestasjoner kan ikke nevnes, men som Terese også er opptatt av, er alle roller like viktige for helheten. Det har gått inn hos skuespillerne, som er "på" hele tida fra teppet går til teppefall.
Imponert over ungene
Robin Hood settes opp av Skyggeteateret og Flatanger kommune i samarbeid med Tereses Teater. Dette er det tredje i rekken med Terese som instruktør.

Tidligere er Bamsen er borte og Rockeulven framført - alle med bare barn i rollene. Men denne gang var både barn og voksne i lag, med et aldersspenn fra 5 til snart 65 år.

- Dette var artig. Men jeg har nok laget mange nye replikker under veis, sier Per Bårdsen, eldstemann i ensemblet.

- Jeg er imponert over ungene. Det har vært så tålmodige, sier Sveinung Aagård som også hadde en liten rolle i stykket, og medgir at han i utgangspunktet var skeptisk til å ha med så unge skuespillere.

Ungene sto løpet ut, og i sluttscenen der Kong Richard kommer tilbake, var alle på scenen. Ungene sto løpet ut, og i sluttscenen der Kong Richard kommer tilbake, var alle på scenen.

Tross lange øvelser og mye venting, har det aldri vært noe klaging fra de yngste. De har tvert imot imponert de større, og har tatt oppgavene sine på alvor.

Børre Sivertsen som Sheriffen av Nottingham gjorde også comeback på scenen, 11 år etter Bamse Brakar og Inga fra øya. Han syns det er artig å spille igjen, og ikke minst spille sammen med ungene.

- Det fungerer veldig bra. Ungene er kjempeflinke. De kan ikke bare sin egen rolle. Jeg tror noen kan alle rollene, sier Børre Sivertsen, som har tre sønner med i stykket.

Også Rune Strøm - til daglig rådmann i Flatanger - synes det var kjempeartig å spille sammen med ungene. Han spilte amatørteater tidligere, men før Robin Hood var det 20 år siden sist han sto på scenen.

- Hvordan var det å spille rik mann?
- Det kan anbefales! Å være rik er "lidderlig morsomt", sier Rune Strøm, som sist sto på scenen i Vømmøl for 20 år siden.

Henny Kløven Lein (14) spilte Gilbert, og hun trives kjempegodt på scenen. Hun syns det er artig å spille en annen person - og denne gang fikk hun spille en mann.

- Det er veldig artig å få respons fra publikum. Da føler vi at det vi gjør er bra, sier Henny.