Emma Sofie (til venstre), Lotta og Adrian syntes det var kult å fiske i dammen under Kystdagene på Vik.

Storkoste seg på kystdagene

Emma Sofie, Lotta og Adrian prøvde fiskelykken under Kystdagene på Vik, som opplevde rekordbesøk i helga. Nærmere tusen personer deltok på de ulike arrangementene.


- Vi er veldig godt fornøyd. Folk koste seg i godværet, sier leder Tone Eian i Sørflatanger grendelag, som arrangerer Kystdagene sammen med Vik båtforening og Vik brygge.

På dagtid lørdag ble det solgt 400 inngangsbilletter for voksne. Barn under 15 år gikk gratis, og dermed anslår arrangøren at mellom 600 og 700 gjester besøkte martnasområdet på brygga.

Men tar vi med oppmøtet på skotthyll og jam fredag kveld, fotballkampen mellom Vik og Lauvsnes lørdag - som endte 1-2 til Lauvsnes - og utefesten på brygga lørdag kveld, blir nok det totale besøkstallet rundt 1000.

Det var til tider trengsel på martnasområdet på Vik Brygge lørdag.

Gikk tom for mat
Grendelaget sto for matserveringa, men den store tilstrømninga gjorde at de gikk tom for mat utpå lørdagen.

- Vi hadde ordnet oss med 250 porsjoner med laks og 50 liter potetsalat, sier Tone Eian, som forteller at det også gikk med 30 liter vaffelrøre, 4 skuffkaker og en del koteletter og pølser.

Knut Fornes, Knut Ekker og Terje Derås grillet mat til den store gullmedaljen.

For de yngste var nok lykkehjulet, hoppeslottet og fisking i stampen det som fenget mest.

- Kult å fiske, sa Adrian Leknes (7) fra Trondheim, som sammen med lillesøster Emma Sofie var på familiebesøk på Vik og kombinerte det med å dra på Kystdagene.

Mange benyttet også sjansen til å få hesteskyss rundt Nordsjøen. Leingården stilte med tospann og vogn.

Foran lykkehjulet var det kø hele dagen, og rundt 400 gevinster gikk ut. Kø var det også foran matserveringa, der dugnadsfolket hadde sin fulle hyre med å servere mat til de mange besøkende.

Årets kunstner var Hildur S. Aagård, og hun ble hedret med en utstilling med bilder og informasjon om hennes virke.

Utstillerne var også fornøyde med årets Kystdager og salget, forteller Tone Eian.

Eidbyggine Lars Østring fra Brattlia og Ane Alti fra Lensmannsgården var også på plass på Kystdagene.

- Det er artig å være her. Jeg er jo vokst opp med sjøluft, så jeg reiser gjerne hit bare for det, sier Lars Østring i Brattlia økogård på Sjøåsen.

- Vi ønsker å fortelle at vi er til. Det er mye hyttefolk her, og vi ønske jo at de skal stoppe på Korsen, sier Ane Alti, som driver Kafé Lensmannsgården.