I Krykkjevika på Kvaløysæter ligger restene av naustet, som sto ved siden av det som skimtes til venstre i bakgrunnen.

Store ødeleggelser etter stormen

To naust er knust til pinneved og flere tak er revet av hus i Flatanger etter ekstremværet Hildes herjinger lørdag kveld og natt til søndag.


Verst gikk det for seg på Kvaløysæter, men også i Trefjorden, Einvika og Storlavika er det gjort store skader på tak og bygninger.
I Krykkjavika ytterst på Kvaløysæter ble et stort naust knust og slengt innover i vika. Mesteparten av naustet og det som var inni det, ligger nå spredt i hele vika.
Restene av naustet som sto på kaia i bakgrunnen, ligger på utsida av moloen. Restene av naustet som sto på kaia i bakgrunnen, ligger på utsida av moloen.
 
Naustet til høyre i bildet ble tatt av stormen og slengt i moloen til venstre. Bildet ble tatt lørdag, da stormen var i anmarsj. Naustet til høyre i bildet ble tatt av stormen og slengt i moloen til venstre. Bildet ble tatt lørdag, da stormen var i anmarsj.
På Kvaløysæter havn tok vinden tak i naustet til Ingjarl Dahle, og kastet det på sjøen. En wire som holdt naustet, er slitt rett av. Restene av bygningen ligger på yttersida av moloen, mens alt innhold står under åpent tak.
En av wirene som holdt huset på havna på plass, er røket tvert av. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog) En av wirene som holdt huset på havna på plass, er røket tvert av. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)
- Vinden var svært ujevn, og den må ha vært sterk, sier Ingjarl Dahle, som sammen med flere naboer var ute for å se på stormens herjinger.
Naustet ble bygd på 80-tallet, og har tålt mange stormer før. Men den kom nå fra sørvest og dreide vest, og var svært sterk i kastene. Dermed måtte naustet gi tapt.
I havna har også en lettbåt med motor gått rundt og bruket som var i båten, ligger nå og flyter ved siden av.
En båt med påhengsmotor gikk rundt i havna på Kvaløysæter. En båt med påhengsmotor gikk rundt i havna på Kvaløysæter.
I Trefjord gjorde stormen store skader hos Eva Trefjord og Terje Derås. Deler av fjøstaket er revet av, en bilhenger er slått til pinneved og garasjeporten ble trykket inn og skadet bilen.
- Vi hørte en smell og gikk ut for å se. Da så jeg at takplatene på fjøset var borte, sier Terje Derås.
Terje Derås satt i bilen da en takplate kom susende gjennom lufta. Terje Derås satt i bilen da en takplate kom susende gjennom lufta.
Smellet de hørte, kom fra garasjeporten som ble trykket inn og knust over bilen som sto der. Portene var igjen og garasjen var lukket. Selv om portene var på motsatt side av der vinden kom fra, ble den trykket inn og slitt av skinnene.
Garasjeporten var igjen, men ble likevel presset av skinnene i det kraftige uværet. Garasjeporten var igjen, men ble likevel presset av skinnene i det kraftige uværet.
- Jeg kjørte ut bilen og kjørte rundt huset for å sette den på gårdsplassen. Da kom ei takplate susende, og jeg fant det best å kjøre til naboen og parkere bilen der, forteller Terje, som satt i bilen da plata kom flygende gjennom lufta.
Vinden har gjort skader i Trefjorden tidligere. Under stormen i 1972 ble fjøset til naboen og et naust ødelagt, og det har også vært andre skader siden.
- Det verste var at vinden var så ujevn. Det var helt stille, og så plutselig kom den, forteller Eva Trefjord.
I Einvika har stormen tatt deler av taket på ungdomshuset, og i Leite har takplatene blitt flerret av de nye hytta som nylig er bygd. I Storlavika er det også store skader på et nybygg ved knuseverket.

Deler av taket på ungdomshuset i Einvika ble revet av i stormen Deler av taket på ungdomshuset i Einvika ble revet av i stormen
 
Takplatene fra den nye hytta i Leite fly langt gjennom lufta. Takplatene fra den nye hytta i Leite fly langt gjennom lufta.
 
Den nye hytta i Leite ved Einvika ble uten halve taket i stormen. Den nye hytta i Leite ved Einvika ble uten halve taket i stormen.
 
Nybygget i Storlavika fikk hard medfart, Portene ble revet av. Nybygget i Storlavika fikk hard medfart, Portene ble revet av.
 
Taket på denne siloen på Nesset fikk hardt medfart i stormen. Taket på denne siloen på Nesset fikk hardt medfart i stormen. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)