Siste
Tone Eian i grendelaget er kjempefornøyd med årets kystdager. Hun sto også på stand og solgte treleker og andre ting, og to av kundene var Birthe Chruicshank (til venstre) og Berit Hestnes.

Mye folk og stor stemning på Kystdagene

Folk storkoste seg i godværet på Vik brygge under årets Kystdager.


- Vi er veldig fornøyd. Kystdagene har gått knirkefritt, og vi har vært heldige med været, sier leder Tone Eian i grendelaget, som arrangerer Kystdagene sammen med Vik båtforening og Vik Brygge.

På markedsdagen lørdag løste 300 voksne billett, mens barn under 15 år gikk gratis. Totalt var det nok mellom 370 og 400 innom i løpet av dagen.

Frivilligsentralen var på plass for å presentere sine aktiviteter. Fra venstre: Mohamed Nijar, Bente Havstein, Eldri Sivertsen Trana og Rosario Estensen.

Mye folk og trivelig stemning under Kystdagan på Vik.

I tillegg startet Kystdagene med skotthyll og jamkveld fredag, og det var bryggefest lørdag kveld.

- Vi må kunne kalle årets Kystdager en stor suksess. Utstillere jeg har snakket med, har solgt godt, og folk har kost seg i sola, sier Tone Eian.

I år var det 16 boder og utstillere, og det er en stor økning fra tidligere år.

Kunstner hedret
Nytt av året var at en kunstner med tilhørighet til Vik-grenda ble hedret. Keramiker Halvor Sandø, som i mange år bodde et par steinkast fra Vik brygge, var årets kunstner.

Under Kystdagene ble Halvor Sandø hedret - skaperen av Flatangerflyndra. Tone Eian sier at dette blir en fast tradisjon framover - og det er mange kunstnere, både nålevende og døde, å velge blant.

Halvor Sandø er mest kjent i Namdalen som skaperen av Flatangerflyndra. Men han har gjort mye mer enn det, og er også kjent som læremesteren til prinsesse Astrid.

- Han flyttet tilbake til Vik i 1972 og bygde seg hus her, og han hadde keramikkverksted i kjelleren, sier Tone Eian.

Et av Halvor Sandøs verk som var utstilt under Kystdagene.

- Er du redd for at han skal bli glemt?
- Nei, men vi gjør dette for å fortelle om en unik og kreativ person, kreativ slik mange i Flatanger er, sier hun.

Hun hadde fått tak i seks Flatangerflyndrer og to fat som ble utstilt i en monter, sammen med boka om Halvor Sandø skrevet av Magni Moksnes Gjelsvik. - Jeg anbefaler folk å lese boka, sier Tone Eian.
Team raskest var raskest
Ett av høydepunktene under Kystdagan er triatlon. I år stilte tre lag til start. Første etappe er sykling, deretter løping, før det hele avgjøres med svømming fra Vikholmen til flytebrygga.

Team raskest med Håkon og Benjamin Lein Fuglår og Iver Aune Krogstad hentet heim seieren, etter at Håkon ristet motstanderne av seg i den iskalde sjøen.

Team raskest var best i triatlon også i år, fra venstre: Benjamin Lein Fuglår, Håkon Lein Fuglår og Iver Aune Krogstad.

- Jeg hadde ikke mange meterne forsprang, og vi hoppet nesten samtidig i sjøen. Det var kaldt, men jeg var så full av adrenalin at jeg kjente det ikke før etterpå, sa en småhuntrende Håkon Lein Fuglår på kaia etter innspurten.
Fjernstyrte racerbåter
Nytt av året var en konkurranse for de yngste i kjøring av fjernstyrte racerbåter. For de tøffe var det mulig å prøve zipline i regi av Vik aktivitetspark. Og lykkehjulet er alltid populært.

- Lykkehjulet er en stor suksess også i år. Vi hadde 500 gevinster, og det er ikke mange igjen, sier Tone Eian.

Even Nikolai (5) ble lykkelig over å vinne premie på lykkehjulet, som Thea Eian Lindseth dro i gang.

Det gikk også mye mat - både fra grendelagets grillmeny, der det var gjort klart 80 liter potetsalat i forkant, og fra bodene.

Embret Østring i Brattlia økogård på Sjøåsen var på plass med badsturøkt lam, kupølse og skogsgris. Han mener det er viktig å vise seg fram.

- Det er mange hyttefolk som passerer oss på tur ut til Flatanger, og ved å vise oss fram her, håper vi de kan stikke innom oss og handle litt på veien, sier Embret Østring.