Liv Vareide Lindseth overrakte blomster og en gave på 10.000 kroner til leder Eldri Sivertsen Trana og Flatanger frivilligsentral under strikkekafeen onsdag. Der deltok blant andre Hilda Marish, Evy Lein og Bente Havstein.

Hjertevarm gave til Frivilligsentralen

Frivilligsentralen i Flatanger fikk onsdag overrakt en gave på 10.000 kroner - en gave som skal bidra til å spre hjertevarme i disse jule- og korona-tider.


Gaven ble overrakt av Liv Vareide Lindseth på vegne av Sparebank SMN-gruppen. Det var hun som hadde nominert frivilligsentralen.

- Sparebank-konsernet har bestemt at 40 prosent av overskuddet skal tilbakeføres samfunnet. I 2020 er det satt av 100 millioner kroner for å hjelpe lokalsamfunn og frivillighet gjennom koronakrisen, sa Lindseth.

- Her er det hjertevarme
Hun jobber selv i Sparebank1 Regnskapshuset i Flatanger, og fortalt at de ansatte fikk beskjed om at de kunne nominere kandidater utfra målet om å spre hjertevarme nå før jul.

- Jeg nominerte Flatanger frivilligsentral, for her er det hjertevarme, sa Liv Vareide Lindseth.

Frivillligsentralen har en rekke tiltak alene eller i samarbeid med andre: Strikkekafé, datakurs for seniorer, språkkafé, servering av kaffe og vafler, varm lunsj en dag i uka og turer til forskjellige steder.

Mye av aktiviteten er i samarbeid med Røde kors, helselaget og idrettslaget. Frivilligsentralen driver også en bruktbutikk.
Romjulstreff
29. desember planlegger Frivilligsentralen i samarbeid med Flatanger Røde Kors et romsjulstreff. Da kommer pengegaven godt med. Begge salene er reservert, og da er det tillatt med inntil 50 personer.

- Vi håper spesielt å nå dem som er alene, og nå får vi råd til å bruke maxitaxi for å hente folk som trenger skyss, sier Eldri Sivertsen Trana, som takket for den overraskende gaven.