I dette brevet gratulerer Irlands president Michael D. Higgins alle som har bidratt i prosjektet for å gjeninnføre havørna.
- Det er veldig artig å få lov til å være med på noe sånt, sier Ole Martin Dahle i Norway Nature i Flatanger - best kjent som ørnemannen.
Han har vært delaktig i prosjektet, og var den som fant fram til reiret på Kvernøya med tvillinger. En av ungene ble hentet ned av Torgeir Nygård i Norsk institutt for naturforskning (NINA) og folk fra prosjektet i Irland. Jetske fra Kvernøya historiskNå viser det seg at det er nettopp denne havørnungen, døpt Jetske etter kona til Jan van der Greef, som var med å hentet ungen på Kvernøya, som har født den første havørnungen på 100 år.

Gjennombruddet for prosjektet er blitt behørig omtalt i Irland. Havørna fra Flatanger har slått seg ned i Killarney nasjonalpark, og det er konstatert en unge i reiret. Senere har også et annet ørnepar fått tvillinger.

- Et betydningsfullt øyeblikk. Fødselen til disse ørneungene gir et stort løft for gjeninnføringsprosjektet initiert av mitt departement i samarbeid med The Golden Eagle Trust, sier statsråd Jimmy Dennihan til avisa Independent.ie. 100 ørner sluppetProsjektet startet i 2007 da en rekke ørneunger ble hentet i Midt-Norge. Til sammen er 100 ørneunger sluppet ut i Irland.
Prosjektet fikk et hardt tilbakeslag da anslagsvis 27 ørner døde etter å ha fått i seg gift som var lagt ut, trolig beregnet for rev og kråkefugl. Myndighetene reagerte raskt og innførte forbud mot utlegging av gift.
– Det er en stor dag. Vi har gått og ventet, i og med at de eldste har blitt gamle nok til å hekke, sier Torgeir Nygård i NINA til NRK Trøndelag.

NINA har koordinert prosjektet i samarbeid med Norsk ornitologisk forening og frivillige i distriktene, samt med The Golden Eagle Trust i Irland.
Nygård tror det vil gå fire-fem år før Irland har en levedyktig bestand av havørn. Havørn er politikkOle Martin Dahle synes det er artig å se hvor mye som er satset, og hvor stor oppmerksomhet, dette prosjektet har fått i Irland.

- Mens vi her snakker om å skyte havørn, er det der blitt politikk å gjeninnføre havørna. Selv presidenten jubler over at havørna nå igjen hekker i Irland, sier Dahle.
Irlenderne mener at havørna vil gi økt turisttrafikk. Dermed vil flere land enn Norge kunne vise fram havørn til fotografer og andre som vil oppleve den majestetiske fuglen.
- Når vi ser hva det koster å restaurere naturen når den er ødelagt, er det mye billigere å ta vare på de artene og den naturen vi har, sier Ole Martin Dahle.
Irske Crossing the Line Films lagde i fjor en dokumentarfilm om gjeninnføringa av havørn i Irland, med mange filmopptak og intervju gjort i Flatanger. Filmen ble sendt i Ut i naturen 2. januar, og er fortsatt mulig se her på NRK Nett-tv.