Folkevandring til julemesse i Framheim

- Julemessa ble en ubetinget suksess. Vi har hatt mye folk på besøk, og utstillerne er fornøyde med salget, sier Tone Eian, primus motor i Sør-Flatanger grendelag, som arrangerte messa.
Liv Vareide Lindseth satte folk i julestemning med sine julenisser. Liv Vareide Lindseth satte folk i julestemning med sine julenisser.
Hele 22 utstillere deltok, og storsalen i Framheim var fylt av fristende varer. Alt fra heimestrikka luer og votter, til malerier, gavelapper og selvsagt nisser var å få kjøpt.
Og det var nesten utelukkende lokale utstillere. De fikk vist fram hva de sysler med på fritida - og en arena for å selge sine produkter.
Liv Vareide Lindseth var på plass med julenisser i ulike varianter, og forteller at det å lage nisser er en hobby hun har hatt i mange år.
Britt Hustad strikker luer i sterke farger, som faller i smak hos de yngste. Britt Hustad strikker luer i sterke farger, som faller i smak hos de yngste.
Britt Hustad strikker putetrekk og fargerike luer, og forteller at mange av de yngre liker luer med litt sterke farger.
På nabobordet finner vi Sissel Bjørsvik Storholmen, opprinnelig fra Kvaløysæter, men nå bosatt på Levanger. Hun lot seg lokke utover av Tone Eian, og deltar på en slik messe for første gang.
- Men jeg har sagt jeg skal komme igjen på Kystkulturdagen på Vik til sommeren, sier hun.
Julemessa ble tidligere arrangert på Miljøbygget på Lauvsnes, og nå tok grendelaget over stafettpinnen og arrangerte messe i Framheim i år.
- Jeg vil berømme folk som har hjulpet til, spesielt strikkeklubben Krusedullen, som har stilt opp og hjulet til, sier Tone Eian.
Sissel Bjørsvik Storholmen og sønnen Mathias solgte sydde produkter, og Sissel Hustad slo av en prat med sin navnesøster. Sissel Bjørsvik Storholmen og sønnen Mathias solgte sydde produkter, og Sissel Hustad slo av en prat med sin navnesøster.
Dugnadsgjengen på om lag 15 personer har stått på både i forkant og under messa for å lage en flott ramme rundt arrangementet. Både inngangsparti, matsalen og storsalen var pyntet slik at folk fikk den rette julestemninga, og det ble solgt julemiddag, kaffe og kaker.
- Vi har fått masse, gode tilbakemeldinger på pyntinga og at vi har gjort det trivelig, og det er rørende, sier Tone.
For utstillerne var det gratis å delta, mens grendelaget har hatt inntekter på salg av mat og lodd. På ettermiddagen ble det også arrangert bingo.
Vigdis Lein var på plass med nye malerier. Vigdis Lein var på plass med nye malerier.
 
Arnhild Heimdal fikk hjelp av barnebarnet Erik Berg Heimdal på sin stand. Arnhild Heimdal fikk hjelp av barnebarnet Erik Berg Heimdal på sin stand.