Sissel Hustad er blant søkerne til stillingen som oppvekstsjef i Flatanger. (Arkivfoto)

Villadag med dugnadsheder

Villa fyrs venneforening står på for å holde fyret og bygningene på Villa i god stand. Under årets Villadag troppet ordføreren opp med blomster.


Sissel Hustad fikk blomster av ordfører Olav Jørgen Bjørkås som takk for den store innsatsen venneforeninga legger ned på Villa. (Foto: Gerd Reidun Nymo) Sissel Hustad fikk blomster av ordfører Olav Jørgen Bjørkås som takk for den store innsatsen venneforeninga legger ned på Villa. (Foto: Gerd Reidun Nymo)

- De gjør en fantastisk innsats. En påskjønnelse er på sin plass, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som hadde tatt turen utover i egen båt.

Leder Sissel Hustad i venneforeninga tok imot blomstene, og var glad for at den jobben de gjør blir satt pris på. For det er en stor dugnadsinnsats som legges ned hvert år.

- I år er hele naustet og fyrvokterboligen beisa. Vi har rydda mye, og kaia er reparert. Fyret ble kalket i fjor, men vi må kalke på nytt. Vi sliter litt med å få kalken til å sitte. Det er værhardt her ute, sier Sissel Hustad.

Ønsker flere medlemmer
Styret i Villa fyrs venneforening består av seks personer, men det er flere medlemmer som deltar på dugnadene. Rundt 11-12 personer er vanlig når det inviteres til dugnad på Villa.

- Vi vil gjerne ha flere medlemmer. Det trengs en del penger til drifta. Men det er ingen som blir tvunget til dugnadsarbeid eller styreverv om de melder seg inn. Vi trenger støttemedlemmer, og det koster 200 for enkeltmedlemmer og 300 for familier, sier Sissel Hustad.

Venneforeninga driver også utleie av fyrvokterassistentboligen, som har ti sengeplasser, og naustet som kan benyttes til selskap.
100 på Villadag
Årets Villadag ble arrangert søndag, og rundt 100 personer tok turen utover. Det var båtskyss fra Einvika. I gjestekaia ble båtfolket tatt imot og båter lagt på svai.

Folk koste seg med laks og kaffe under Villadagen. Fra venstre: Unni Lindseth, Finn Lindseth, Reidar Einvik og Torleif Kvaløysæter. Folk koste seg med laks og kaffe under Villadagen. Fra venstre: Unni Lindseth, Finn Lindseth, Reidar Einvik og Torleif Kvaløysæter.

Slik tok fyret seg ut under Villadagen. (Foto: Gerd Reidun Nymo) Slik tok fyret seg ut under Villadagen. (Foto: Gerd Reidun Nymo)

I naustet ble det servert laks, kaffe og kaker, og oppe ved fyrvokterassistentboligen ved selve fyret var det også servering. Reidar Lindseth holdt omvisning i fyret og fortalte historien til fyret, om de som var fyrvoktere på Villa og om livet i fiskeværet.

- Vi er veldig fornøyd med dagen. Vi skulle gjerne sett at flere tok turen utover, men værmeldingene var ikke de beste. Når folk kommer hit, er de så positive og sier de setter pris på innsatsen folk gjør her ute. Villa fyr er jo et fyrtårn for Flatanger også i overført betydning, sier Sissel Hustad.