- Hold deg hjemme hvis du har luftveissymptomer eller feber, oppfordrer kommuneoverlege Anita Carlson.

- Unngå unødvendige reiser til nabokommuner

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
09.04.2021 18:34 - OPPDATERT 10.04.2021 10:01

Kommuneoverlege Anita Carlson oppfordrer folk til å unngå unødvendige reiser til nabokommunene.

- Aldri før i pandemien har det vært viktigere å be folk være forsiktige når de reiser.
Vi ber derfor alle unngå unødvendige reiser til områder med høyt smittetrykk, og utvise stor forsiktighet ved nødvendige reiser, sier Anita Carlson i en pressemelding. 

Fredag ble alle elever og ansatte ved Olav Duun videregående skole satt i karantene eller ventekarantene etter et tilfelle av smitte.

Carlson, som er kommunelege i både Flatanger og Namsos, sier at det dukker stadig opp større og mindre smitteutbrudd med korona i Trøndelag. De fleste smittetilfellene er nå forårsaket av mutert virus. Disse smitter svært lett. 

Noen reiser er nødvendige

- Enkelte reiser er nødvendige. Dette gjelder for eksempel en del jobbreiser. Mange av oss bor i én Trøndelagskommune, mens vi jobber i en annen. Andre går på skole i én kommune, men bor på den andre siden av kommunegrensa. Og alle kan vi ha behov for å oppsøke et sykehus som befinner seg i en annen kommune, sier hun.

Bruk sunt smittevett

Hvis det er nødvendig å reise, er det viktigere enn noensinne å være forsiktige og ta smittevernet på alvor.

- Hold avstand. Bruk munnbind når dette er vanskelig. Vask og sprit hendene ofte. Ha god hostehygiene. Sett deg alltid inn i lokale smittevernregler før du reiser. Reiser du til en kommune med mindre strenge regler enn der du bor, så tar du med deg smittevernreglene der du kommer fra, sier Carlson.

Karantene er best hjemme

[annonse]
- Og ikke minst - hold deg hjemme om du har luftveissymptomer eller feber. Kjenner du slike symptomer skal du ha lav terskel for å teste deg. Går du i karantene skal du holde deg hjemme, og du skal ikke gjennomføre karantene på hytta om den ligger i en annen kommune, sier hun.

Oppfordringen om forsiktighet gjelder også om vi har besøk fra andre kommuner – særlig om de har høyere smittetrykk enn vår egen. Også her gjelder oppfordringene om avstand, hygiene og lav terskel for å teste seg.

- Alt blir bra. Til slutt. Inntil da må vi være forsiktige, sier kommuneoverlegen.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.