Elev korona-smittet - alle elever sendes heim

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
09.04.2021 14:08

Alle elever og ansatte ved Olav Duun videregående skole er satt i karantene eller ventekarantene, etter at en elev fikk påvist korona-smitte.

Det melder Namsos kommune i en pressemelding i 13-tida fredag.

To nye personer har testet positivt på korona i Namsos kommune. Smittekilden er kjent. Den ene smittede er elev på Olav Duun, og derfor ble alle elever og ansatte sendt heim fredag ettermiddag.

Kommuneoverlege Anita Carlson sier at er kjent smittekilde utenfor kommunen.

- Vi går nå bredt ut for å forhindre et mulig større utbrudd. Det innføres derfor karantenetiltak som berører mange. Når vi vet mer om smitteomfanget har vi muligheten til å heller skalere tiltakene ned enn opp. Alle smittetilfellene den siste uken har heldigvis kjent smittekilde utenfor kommunen, så det er ikke snakk om såkalt villsmitte, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Nærkontakter testes

Kommunen opplyser at en person sent torsdag kveld ble bekreftet smittet med korona. Vedkommende er nærkontakt til en bekreftet smittet person på Østlandet. Smittesporing er gjennomført og nærkontakter er satt i karantene.

Nærkontaktene ble i dag testet, og en av disse ble bekreftet smittet med korona ved hurtigtest. Vedkommende er elev ved Olav Duun videregående skole i Namsos. I tillegg til hurtigtester blir det også sendt inn ordinære prøver (PCR) til St. Olavs hospital.

Nærkontakter til eleven vil bli oppringt av Namsos kommune for å få time til testing og informasjon om karantenetid. Dette gjelder både elever og ansatte.

Teststasjonen i Namsos har økt kapasitet slik at alle nærkontakter blir testet i dag. Alle blir testet med både hurtigtest og ordinær prøve som sendes inn.

[annonse]
Husstandsmedlemmer til nærkontaktene skal være i ventekarantene i påvente av prøvesvar på innsendte prøver.

Ansatte og elever i ventekarantene

Alle ansatte og elever ved Olav Duun VGS som ikke er definerte som nærkontakter til den smittede eleven, settes i ventekarantene til prøvesvarene til nærkontaktene er klare. Husstandsmedlemmene til denne gruppen trenger ikke å være i ventekarantene.

De som settes i ventekarantene skal kun teste seg om de får symptomer.

Namsos kommune forventer å ha svar på alle prøvene som blir tatt i dag fredag innen utgangen av søndag.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.