Torden renset lufta før St.Hans

William (4), Nicklas (6) og Magnus (7) syntes det var spennende med stort St.Hansbål. William (4), Nicklas (6) og Magnus (7) syntes det var spennende med stort St.Hansbål.

- Jeg var med og bygde bålet i går, forteller Nicklas (6), som følger spent med sammen med William og Magnus når bålet blir tent. De er enige om at bålet er for stort til å grille pølser på.
Grillmat, rømmegrøt og kaffe gikk det derimot an å få kjøpe på havna, der Kvaløysæter velforening for 23. år på rad inviterte til St.Hansfeiring.
- Vi er veldig fornøyd med dagen, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk. Det er jo derfor vi holder på, for å skape trivsel, og så blir det litt inntekt til velforeninga i tillegg, sier leder Joar Dahle.
St.Hansfeiring på Kvaløysæter havn er blitt en så innarbeidet tradisjon at velforeninga slipper å annonsere. Folk kommer uansett - og i år var det anslagsvis 300 personer på havna.
- Vi har ikke talt hvor mange som har vært her, men det er solgt rundt 150 porsjoner grillmat og 120 tallerkener med rømmegrøt - i tillegg til pølser og kaffe, sier Joar Dahle.
10-15 personer jobbet dugnad på St.Hanskvelden for å lage feiring for sine sambygdinger, og dagen før var 15-20 personer i sving for å lage bål.
- Det er dette og Leirvika cup som er våre store arrangement, og pengene går blant annet til drift av veilys og anlegget på havna, sier Joar Dahle.

Saken fortsetter under annonsen.