Siste
Kjartan Høstland tok med seg Sparbu hornmusikklag, Steinkjer trekkspillklubb og John Pål Inderberg til Lauvsnes for å holde en feiende konsert.

Tok med seg korpset heim

Kjartan Høstland ble inspirert til å satse på musikk av Albert Ovesen i Lauvsnes musikkforening først på 60-tallet. Han takket med en feiende konsert i Lauvsnes samfunnshus.


- Jeg har lenge hatt lyst til å ta med meg korpset mitt på Mære til Flatanger, og gi litt tilbake, sier Kjartan Høstland til Flatangernytt.

Han tok ikke med bare korpset han selv dirigerer, Sparbu hornmusikklag, men også Steinkjer trekkspillklubb og saksofonisten og musikkprofessoren John Pål Inderberg.

Bertran og Kjartan Høstland er brødre, og Bertran spiller fortsatt i musikkforeninga på Lauvsnes, mens Kjartan dirigerer Sparbu hornmusikklag. Bertran og Kjartan Høstland er brødre, og Bertran spiller fortsatt i musikkforeninga på Lauvsnes, mens Kjartan dirigerer Sparbu hornmusikklag.

Selv om han flyttet fra Flatanger i 1964, har han fortsatt et nært forhold til bygda.

- Jeg er veldig glad i bygda. Den står hjertet mitt veldig nært, sier han.

Selv har han dirigert korps omtrent hele livet. De siste sju-åtte åra har han svingt taktstokken i Sparbu hornmusikklag.

Startet hos Ovesen
- Jeg startet i Lauvsnes musikkforening hos Albert Ovesen først på 60-tallet. Han var min lærer, og den som inspirerte meg til å satse på det jeg hadde lyst til, sier Kjartan Høstland, som mange ganger har tenkt at han er Ovesen stor takk skyldig.

- Det er kjempemessig at Flatanger klarer å ha et korps med rundt 20 medlemmer. Steinkjer klarer ikke å holde seg med et eget korps. All ære til dere, sier han.
Imponert bror
Broren Bertran Høstland spiller fortsatt i Flatanger musikkforening, som korpset heter i dag. Han er 13 år eldre enn Kjartan, blir 80 år i år - og har spilt siden 1950. Han var imponert over gjestene.

- De spiller veldig godt. Jeg elsker hornmusikk, og dette er helt topp, sier Bertran.

John Pål Inderberg bød opp Lisbeth Slatem til dans, og hun tok sporty imot utfordringen. John Pål Inderberg bød opp Lisbeth Slatem til dans, og hun tok sporty imot utfordringen.

Konserten i Lauvsnes samfunnshus ble holdt søndag 13. mars. Flatanger musikkforening var teknisk arrangør, og spilte et par nummer i starten. Men dette var gjestenes konsert - en konsert som også ble holdt i Åsheim forsamlingshus på Sparbu dagen før.

Konserten ble en flott opplevelse, med et repertoar som mange kjente seg igjen i. Her var "Danse mot vår", "De nære ting" og "Så seiler vi på Mjøsa", i godt selskap med "The Trombone Rag" og marsjer som "Alte Swing Kameraden".

John Pål Inderberg spiilte både sopransaksofon og barytonsaksofon, og geleidet publikum gjennom konserten. John Pål Inderberg spilte både sopransaksofon og barytonsaksofon, og geleidet publikum gjennom konserten.

Saksofonisten John Pål Inderberg bandt det hele sammen med små anekdoter og solistinnslag, og demonstrerte også hvorfor han regnes som en av Norges beste saksofonister.

Han hadde en gang en diskusjon med Asmund Bjørken om hvorvidt det gikk an å spille "Frøsøminner" på saksofon.

- Asmund påsto at det gikk ikke an å spille den på saksofon, men jeg sa jeg hadde øvd den inn, fortalte Inderberg, før han grep barytonsaksofonen og demonstrerte at det lar seg gjøre - i alle fall om du heter John Pål Inderberg...

Steinkjer trekkspillklubb har hentet heim medaljer fra norgesmesterskap, og imponerte på konserten. Steinkjer trekkspillklubb har hentet heim medaljer fra norgesmesterskap, og imponerte på konserten.

Sparbu hornmusikklag imponerte under konserten med flott klang og presist spill. Sparbu hornmusikklag imponerte under konserten med flott klang og presist spill.