Se fra fylkesrådets pressekonferanse, opptaket starter der fylkesråd Tomas Iver Hallem omtaler bestillingstransporten.

Tilbringeren er berget

Fylkesrådet vil ikke kutte i tilbringertjenesten neste år. Det gjorde fylkesråd Tomas Iver Hallem klart da budsjettet ble lagt fram tirsdag.


Tomas Iver Hallem Tomas Iver Hallem

- Prisene på drivstoff gjør at vi slipper å ta ubehagelig kutt i bestillingstransporten, sa fylkesråden for samferdsel, Tomas Iver Hallem (Sp).

Men han sa at fylkeskommunen må se på den, utvikle den og tilpasse den behovet i Nord-Trøndelag, slik at det blir et mest mulig jevnt tilbud for innbyggerne.

Han gjorde det samtidig klart at fylkeskommunen trenger hjelp fra Storting og regjering for å utvikle denne tjenesten i årene som kommer.

- Bestillingstransport som distriktenes kollektivtransport, er avhengig av hjelp fra staten i 2018, sa Hallem.

Det ble sådd tvil om framtida til tilbringertjenesten, som er en del av fylkets bestillingstransport, etter et intervju med Hallem i Trønder-Avisa. Der kunne han ikke gi  noen garantier for 2017.

Men nå er det altså klart at fylkesrådet har funnet rom for å videreføre ordninga. Budsjettet skal behandles av fylkestinget, men partiene i fylkesrådet har flertall og det er ventet at det vil bli vedtatt.
Mye brukt i Flatanger
Tomas Iver Hallem sier til Flatangernytt at han skjønner at tilbringertjenesten er viktig for Flatanger.

- Den er svært mye brukt i Flatanger, og jeg skjønner at den er et viktig tilbud, sier Hallem, som synes det er bra at tilbudet blir benyttet.

For neste år ligger det ikke an til noen dramatiske endringer av tilbudet, annet enn justeringer om det skulle være behov for det.

- Det er greit å få klare tilbakemeldinger fra kommunen om at dette tilbudet er viktig, og det har vi fått fra ordføreren og kommunestyret i Flatanger. Det tar vi med oss, sier Hallem.

- Vil tilbudet bli videreført også i 2018?
- Ja, jeg er opptatt av at bestillingstransporten bør utvikles som et kollektivtilbud for hele Trøndelag, og at staten bør bidra til det. Jeg ser at det er flere parti på Stortinget som foreslår dette i sine alternative budsjettforslag. Vi er avhengig av at staten bidrar for å få finansiert ordninga for hele Trøndelag, sier Hallem.

Drosjeeierne Anne Berg og Roger Fløan er glade for at tilbringeren nå er berget, og at drosjene vant anbudet om helsekjøringa. Drosjeeierne Anne Berg og Roger Fløan er glade for at tilbringeren nå er berget, og at drosjene vant anbudet om helsekjøringa.
Avgjørende for å bo i Flatanger
- Nå ble jeg kjempeglad, sier Anne Berg i Flatanger Taxi. Hun har fått mange spørsmål om framtida til tilbringertjenesten de siste ukene.

- Hva betyr det for folk?
- Det betyr alt. Folk har sagt til meg at de ikke kan bo her, om tilbringeren forsvinner. Eldre folk og ungdommer som ikke har bil, kommer seg ikke dit de vil. Jeg tror dette er alfa omega, sier Anne Berg.
Pasienttransporten sikret
Nylig ble det også klart at Taxi Midt-Norge, som drosjene i Flatanger er tilknyttet, vant anbudet på pasienttransporten. Dermed er også den type kjøring sikret for fire år framover.

- Det var veldig bra at vi fikk denne på plass. Nå ser vi lyst på livet, sier Anne Berg.