Initiativtaker Torbjørn Lindseth, Otto K. Sandnes i Flatanger Røde Kors og Dagfinn Lein i Road 766 håper på fullt hus under støttekonserten i Framheim lørdag.

Støttekonsert for ofrene i krigen

Torbjørn Lindseth har tatt initiativet til en stor støttekonsert for ofrene i krigen i Ukraina. På kort varsel har en rekke artister sagt ja til å stille i Framheim lørdag.

– Et kjempemessig initiativ, sier nestleder Otto K. Sandnes i Flatanger Røde Kors, som svarte ja med en gang Torbjørn Lindseth ringte og spurte om dette var en god idé.

Inntektene fra konserten skal i sin helhet gå til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina, og pengene vil bli kanalisert gjennom lokallaget i Flatanger.

Artister stiller gratis

Etter å ha fått klarsignal torsdag, satte Torbjørn i gang med å ringe rundt til artister. Alle som hadde mulighet, svarte ja – og alle stiller gratis.

– Jeg fikk veldig bra respons, sier han.

Beast of Bourbon er ett av bandene som stiller gratis på støttekonserten for Ukraina.

Følgende artister og band deltar på konserten:

  • Beast of Bourbon fra Namsos
  • Hanne Hallås, sanger fra Namdalseid
  • Gunnar Erling Larsen, klassisk gitarist, opprinnelig fra Flatanger
  • Stein Moe, musiker fra Flatanger
  • Kristin Einvik, trompetist fra Flatanger
  • Road 766, band fra Flatanger
  • Bård Ole Thorsen, band fra Namsos
– Det blir konsert med innlagt pause, der folk kan kjøpe mat. Vi skal også ha loddsalg. Alle inntekter går til Røde Kors, og alle stiller gratis. Vi får også sponset nesten all maten, sier Torbjørn Lindseth.

Hanne Hallås deltar på støttekonserten. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

[annonse]
Maktesløs

– Hvorfor tok du dette initiativet?
– En føler seg lett litt maktesløs når vi ser på det som skjer i Ukraina. Folk kan jo gå inn på Vipps og betale inn, men det er fint å gjøre noe mer utav det, sier han.

Dessuten mener han det er viktig å synliggjøre det som skjer, og å samle folk. Dette blir det første, store konserten i Flatanger etter koronaen.

– Vi forventer fullt hus, sier Torbjørn, og minner om at den største konserten i Framheim samlet 475 mennesker.

Stein Moe og Kristin Einvik deltar på konserten, men ikke på kirkeorgel. (Arkivfoto)

Røde Kors er mottaker

For å sikre at pengene kommer fram og til nytte, ble Røde Kors valgt som mottaker. Det er Otto K. Sandnes glad for.

– Røde Kors er inne i Ukraina med kolonner med trailere fra Italia og Romania. Det ukrainske Røde Kors har allerede gått tom for medisiner og utstyr, sier han.

Sandnes understreker at det er penger som trengs – ikke klær og andre artikler som samles inn og må påkostes transport.

– Det er bedre at ting kjøpes nærmest mulig der det er behov, sier han.

Road 766 spiller på støttekonserten, muligens med en litt annen besetning enn her fra 2012. Dagfinn Lein, Stig Are Høstland, Kjell Helge Moe, Endre Fladvad og Torbjørn Lindseth.

Røde Kors har som sitt prinsipp ikke å ta stilling i konflikter, og derfor er også konserten dedikert krigens ofre.

– Røde Kors ble startet for å hjelpe folk fra begge sider som falt på slagmarka, og det er et prinsipp å aldri ta parti, sier Otto K. Sandnes.

Alle kan vipse

Ved at pengene går til Flatanger Røde Kors, kan lokallaget se hvor mye som samles inn lokalt. Deretter vil pengene bli videresende til Norge Røde Kors.

– Jeg oppfordrer næringslivet i Flatanger til å vipse til Flatanger Røde Kors. Alle som ikke kan delta på konserten, kan også vipse, sier Torbjørn Lindseth.

Vippsnummeret er 75285.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.