Stian Holmen Lein var kusk og stilte med tospann under Kystdagene. Hilde Smedshammer (til venstre), Brit Lindseth, Ketil Lindseth og Peder Lindseth fikk en fin tur langs Nordsjøen.

Stor stemning og mye folk på kystdagene

Familien Lindseth fikk standsmessig hesteskyss under helgas Kystdager på Vik. Arrangøren kan notere rekordbesøk og stor stemning.


- Vi er svært fornøyd. Det klaffet også bra med været. Vi slapp unna regnet, sier Iver Aune Krogstad i arrangementskomiteen.

Alt i alt ble det rekordbesøk på Kystdagene, med rundt 500 besøkende på dagtid lørdag, 250-300 på utefesten med Grannes om kvelden - og 80-90 på jam fredag kveld.

- Vi nesten doblet besøket på utefesten i forhold til tidligere år, og det er vi fornøyd med, sier Iver Aune Krogstad.

Variert program
Kystdagene er først og fremst møtested og trivsel, men byr også på aktiviteter av mange slag. I år kunne folk få standsmessig skyss med tospann. Stian og Sila Holmen Lein stilte med dølahestene Molly og Marko, som trakk vogn langs Nordstranda.

Dag Erling Lein (til venstre) og Arve Bjørsvik grillet laks til de mange besøkende lørdag.

Folk som ønsket litt mer fart og vind i året, kunne ta turen ut på sjøen med rib. Bjørøya stilte med båt og fører, og mange benyttet sjansen til å få en fartsfylt opplevelse.
Øvelse med båtbrann
Nødetatene og redningsskøyta Hvaler fra Namsos holdt redningsøvelse i Vikfjorden. En båt sto i brann, og en mann hadde hoppet over bord.

Mens båten sto i brann, ble mannen som hoppet over bord reddet av redningsskøyta Hvaler.

Publikum kunne følge med på hva som skjer når alarmen går. Redningsskøyta var først framme, og fikk mannen om bord. På land kom brannbil og ambulanse for fulle sirener. Mens mannen ble kjørt til land og tatt hånd om av ambulansepersonell, gikk brannfolkene om bord i redningsskøyta for å bli skysset ut til båten og slokke brannen.

Årets triatlon ble vunnet av Bjørøya-laget, bestående av Ken Sverre Høstland og brødrene Benjamin og Håkon Lein Fuglår. Svømmeetappen ble droppet på grunn av lav vanntemperatur. I stedet ble det lagt inn roing som en av tre etapper.

På lørdag ettermiddag var det showkamp på fotballbanen mellom Vik og Lauvsnes. I fjor vant Vik-laget, men i år tok lauvsnesingene en saftig revansje og vant 4-0.

Kystdagene er et stort dugnadsløft i regi av Sør-Flatanger grendelag, Vik båtforening og Vik brygge.