Solfrid Andersen Dahle måtte gi seg etter første omgang, og røpet overfør NRK at hun er gravid. Her med dattera Solveig Amanda (2). (Foto: NRK skjermdump)

Spilte med gullet i magen

Gullet glapp for Trondheim-Ørn og trener Thomas Dahle fra Flatanger. Men kona Solfrid Andersen Dahle spilte første omgang med gullet i magen - paret venter sitt andre barn.

Trondheims-Ørn ledet 1-0 ved pause, etter tidenes skåring av Lisa-Marie Karlseng Utland. Etter en litt nølende start, tok trondheimslaget føringa i første omgang.

Etter pause gikk laget på banen uten sin kaptein Solfrid Andersen Dahle. Hun ble intervjuet av NRK og kunne da fortelle at hun var tom for krefter.

- Jeg har en i magen, sa Solfrid, og røpet på direkten at hun var gravid.

I andre omgang snudde Lillestrøm kampen, og etter ti minutter utlignet Lene Mykjåland for LSK. Mimmi Löfwenius la på til 2-1 etter et par minutter, og hun var også sist på ballen da Lillestrøm sikret seieren 3-1 15 minutter før slutt.

Trener Thomas Dahle slapp jubelen løs da Trondheims-Ørn gikk opp i ledelsen 1-0 i første omgang. (Foto: NRK skjermdump) Trener Thomas Dahle slapp jubelen løs da Trondheims-Ørn gikk opp i ledelsen 1-0 i første omgang. (Foto: NRK skjermdump)

- Vi tapte for et bedre lag, sa Thomas Dahle til NRK etter kampen. Han hadde fryktet at kampen skulle utvikle seg sånn.

Solfrid Andersen Dahle legger opp som fotballspillere, og cupfinalen var hennes siste kamp. Til NRK sa hun at det ville bli litt vemodig ikke å få spille, men at hun slutter av naturlige årsaker siden hun venter små.

- Da fikk du gull likevel? sa intervjueren.
- Gull i magen, i alle fall, svarte Solfrid, som noen minutter tidligere - sammen med resten av laget og treneren - hadde vært på ærestribunen for å motta pokal som sølvvinner i Norgesmesterskapet i fotball av statsminister Erna Solberg.