Kommuneoverlege Anita Carlson oppfordrer folk til å være ekstra nøye med å følge smittevernreglene.

Smitte behandles som smitte av mutert virus

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
10.03.2021 19:53 - OPPDATERT 25.03.2021 15:49

Nye smittetilfeller i Flatanger og Namsos vil bli behandlet som smitte fra muterte virus. Det betyr at flere kan bli satt i karantene.

- All koronasmitte i Flatanger kommune vil heretter bli behandlet som smitte av mutert virus, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Det samme gjelder også for Statland og øvrige deler av Namsos kommune.

- Testing, isolering av smittede, smittesporing og karantene for nærkontakter er fortsatt verktøyene som kommunen skal bruke. Men med smitte med mutert virus må kanskje flere enn før settes i karantene. Husstandsmedlemmer av nærkontakter kan nå bli satt i såkalt ventekarantene i påvente av svar på koronatest, sier Carlson.

Det ser ut til at det trengs en mindre mengde virus for å bli smittet av de muterte virusvariantene.

Viktig å følge smittevernreglene

Kommuneoverlegen påpeker at det derfor blir enda viktigere enn før at folk følger smitteverntiltakene. De muterte virusvariantene smitter lettere ved fysisk kontakt og berøring av overflater enn det opprinnelige viruset.

Flatanger har ikke hatt nye smittetilfeller siden nyttår. Namsos kommune har en smittefri februar bak seg, og ordfører Arnhild Holstad og kommuneoverlege Anita Carlson ber innbyggerne om å holde oppe den gode innsatsen mot koronasmitten.

Namsos-ordfører Arnhild Holstad og kommuneoverlege Anita Carlson takker innbyggerne for måten de har håndtert koronasmitten på. (Foto: Ole Morten Melgård, Namsos kommune)

Takker innbyggerne

[annonse]
- Namsos kommune hadde ikke klart å håndtere koronasmitten alene. Jeg ønsker derfor på vegne av oss i kommunen å takke innbyggerne for innsatsen så langt. Selv om mange nå er leie, så har vi innbyggerne med på laget, sier Anita Carlson i en pressemelding fra Namsos kommune.

Ordfører Arnhild Holstad har særlig en oppfordring til innbyggerne:

- Vær mindre mobil - unngå unødvendige reiser.

- Mars og april blir krevende måneder. Det er mer smitte i landet, og mer og mer av smitten utgjøres av muterte og mer smittsomme varianter. Men det er lys i tunnelen – jeg tror vi har kortere tid igjen av pandemien, enn tiden vi har bak oss, sier Anita Carlson.

I Namsos har nå 1.495 personer fått første dose vaksine, mens 797 er vaksinert med to doser. Namsos får vaksinesdoser også i påska, og folk på påregne å bli innkalt.

Her er en oversikt over vaksineplanene i Namsos.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.