17.maikomiteen på Lauvsnes satser på en annerledes feiring i år. Her er deler av komiteen samlet, fra venstre Rune Strøm, lederne Magnus R. Staven og Turid Lian, Elin Einvik og Gry Hanssen.

Slik blir 17. mai i Flatanger

Det blir en annerledes feiring 17. mai. For første gang siden krigen går det ikke tog i kommunen. På Utvorda blir det «drive in 17. mai», på Vik blir det feiring på kirkebakken og klokka 13 spiller Flatanger musikkforening «Ja vi elsker» på Lauvsnes.


Klokka 11 begynner en bilkortesje på Utvorda der alle oppfordres til å henge seg på. Samtidig starter Flatanger musikkforening å spille ved kirka på Vik, der det også blir kransenedleggelse som vanlig. På Lauvsnes spiller musikkforeninga fra klokka 1230.

- I år blir 17.mai-feiringen en blanding av fysisk og digital feiring. Da har folk mulighet til å ta del i feiringen når det passer dem, sier leder Turid Lian i 17. maikomiteen på Lauvsnes.

Hun oppfordrer alle flatangringer til å legge ut sine beste 17.mai-bilder på Instagram med å bruke #17maiflatanger2020.

- Det vil bli trukket vinner av årets beste 17.mai-bilde, og resultatet vil bli publisert på Flatangernytt, forteller hun.

Program for grendene

Utvorda:
Bilkortesje fra Vikan starter kl. 1100. Vi håper dere henger dere på etter hvert som kortesjen passerer. Kortesjen kjører innom Sitter hvor vi kjører «rundt landet». Videre kjører vi til paviljongen på Utvorda.

På paviljongen skal vi arrangere «drive in 17.mai»:
  • Tale for dagen ved Bendik
  • Servering av kake, is og brus. Vi oppfordrer dere til å ta med egen kaffe.
  •  Sang
  •  Kl 13 deltar vi i det nasjonale koret og synger «Ja vi elsker».
Vik:
1100: Flatanger musikkforening spiller ved Vik kirke.  Kransenedleggelse ved bautaen.

Allsang og sosialt samvær med god avstand på kirkebakken.

Det settes ut benker og bord. Ta med kaffe og mat til eget bruk. Salg av brus.
Lauvsnes:
1230: Flatanger musikkforening spiller utenfor Flatanger pleie- og omsorgstun. Folk som kommer for å høre på må holde god avstand til hverandre (minimum en meter).

1300: Hele Norge synger og spiller «Ja vi elsker». Korpset spiller utenfor pleie- og omsorgstunet.

1400: 17.mai-tale legges ut på Flatangernytt.no

Trimquizen utgår!
Bilrebusløp fra Lauvsnes Samfunnshus. Gratis. Ta med penn, papir og godt humør! Man starter når det passer, og det avsluttes kl 1900, trekker vinner kl 2000.