Smitten fortsetter å øke i Namsos.

Namsos: 115 smittede fra mandag til onsdag

Fra mandag til onsdag er det registrert 115 korona-smittede i Namsos kommune.

38 smittetilfeller er knyttet til skoler og barnehager, og tre til helseinstitusjoner, opplyser kommunen i en pressemelding.

Bak de høye smittetallene viser det seg at et fåtall av de smittede har ukjent smittevei. De fleste smittes av egne husstandsmedlemmer.

– Smittesporingen viser at flere smittede har mange nærkontakter. For å redusere smittetrykket bør alle ha fokus på egen atferd – tenke over hvor mange vi treffer fysisk. Det er også viktig at vi tester oss ved tegn til sykdom, oppfordrer Haldor Holien, fungerende kommuneoverlege i Namsos kommune.

Mange av de smittede benytter muligheten til selv å registrere seg som smittet på kommunens hjemmeside. Dette er praktisk for den smittede og letter samtidig kommunens smittesporingsarbeid.

Munnbind på skolebusser

Det er fortsatt en del smitte med tilknytning til skoler og barnehager, 38 tilfeller så langt denne uka. Smitten er fordelt på flere barnehager og skoler i kommunen.

Namsos kommune anbefaler derfor at alle skoleelever følger nasjonale smitteverntiltak også på buss og kollektivtransport.

Dette innebærer at barn over 12 år anbefales å bruke munnbind på skolebussen dersom man ikke klarer å holde en meter avstand.

Kommuneoverlegen i Namsos kommune sier det er viktig at elevene forsøker å sitte sammen med personer fra egen kohort på bussen for å minske risikoen for smitte mellom kohorter.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Massetesting

Namsos kommune har bestemt at det skal gjennomføres massetesting to ganger i uka på skoler som opplever smitteutbrudd. På skolene som opplevde smitteutbrudd sist uke ble det massetestet i går onsdag, og dette gjentas i morgen fredag.

Til sammen tre beboere ved Namsos helsehus og Namsos bo- og velferdssenter testet positivt på korona onsdag. Testing, isolering og smittesporing er igangsatt, og pårørende er varslet. Det er innført besøksbegrensninger.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.