Maren framførte sin egen julesang

Sangen framførte hun selv for første gang i Vik kirke søndag. Der var gode krefter samlet for å synge og spille julen inn, og Maren hadde fått med seg Jens Martin Olsen og Svend Aagård til å bistå.

Jens Martin Olsen og Maren Kløven Lein framførte "Jul med dæ", med Svend Aagård på piano. Jens Martin Olsen og Maren Kløven Lein framførte "Jul med dæ", med Svend Aagård på piano.

- Sangen handler om dem som ikke har en heim å være i på juleaften. De ønsker at de kunne ha gitt hverandre litt varme, litt lys og god stemning. Men så sier jeg til slutt i sangen: Det er jo ikke synd på meg. Jeg skal jo dele jula med deg, sier Maren Kløven Lein.

Hun skrev sangen i fjor, etter å ha vært med på D.D.E.s juleturné. I Trondheim var det julemarked, og der fikk hun se et par som inspirerte henne.

Slik ble sangen til:

Maren om sangen from Ove Magne Ribsskog on Vimeo.

Dette er ikke første julesang Maren skriver. Også for tre år siden komponerte hun en sang som hun framførte i kirka.

Hun har lyst til  å fortsette å skrive sanger og framfør dem selv. - Ja, absolutt, det er artig og noe jeg har lyst til å fortsette med, sier hun.

Søndagens "Vi synger og spiller julen inn" i Vik kirke, konkurrerte med håndballfinalen på fjernsynet og det var derfor langt fra fullsatt kirke. Men de som kom fikk en trivelig stund med mye fin sang og musikk.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Tonje Aagård skapte flott julestemning med sin tolkning av Maria Menas "Home for Christmas" og "Nordnorsk julesalme" av Trygve Hoff. Torbjørn Lindseth var solist i "Mitt hjerte alltid vanker" og "O helga natt", og Flatanger musikkforening framførte julesanger og "Halleluja" av nylig avdøde Leonard Cohen.

Aktører under søndagens konsert i Vik kirke, fra venstre Torgeir Liasjø, Maren Kløven Lein, Stein Moe, Jens Martin Olsen, Svend Aagård og Tonje Aagård. I tillegg medvirket Torbjørn Lindseth og Flatanger musikkforening. Aktører under søndagens konsert i Vik kirke, fra venstre Torgeir Liasjø, Maren Kløven Lein, Stein Moe, Jens Martin Olsen, Svend Aagård og Tonje Aagård. I tillegg medvirket Torbjørn Lindseth og Flatanger musikkforening.

Stein Moe åpnet konserten med "Juleklokker" på piano, og han var som vanlig stødig på orgel gjennom hele konserten. Sokneprest Torgeir Liasjø bandt hele konserten sammen, og holdt andakt. Konserten ble avsluttet med "Deilig er jorden", med korps, orgel og sang.

Synger jula inn 2016 from Ove Magne Ribsskog on Vimeo.

Saken fortsetter under annonsen.