- Vi kvinner i politikken må løfte frem viktige temaer og jobbe for å rekruttere flere kvinner inn i politikken og i posisjoner, skriver Andrea Nogva i dette debattinnlegget.
DEBATT

Kvinnesaken – en sak fortsatt å kjempe for

Det er så mye å være takknemlig for på kvinnedagen. Alt som har utviklet seg positivt med tanke på kvinners rettigheter og økt likestilling. Samtidig er det fortsatt så innmari mye å kjempe for på kvinnedagen.


Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatterens synspunkter.

Diskriminering og vold mot jenter og kvinner er fortsatt en stor utfordring, hvor vi ikke er i nærheten av målstreken. Vold i nære relasjoner er et høyaktuelt tema, og der har vi en betydelig jobb å gjøre. Både i Norge og internasjonalt. Tenk at i dag går vi under parolen «ja til motsatt voldsalarm».

Det er jo når vi oppnår likestilling og kvinner får en sterkere stilling i samfunnet, at vi også får utvikling av fred, demokrati og bedre helse. Det er noe verdt å kjempe for. 

Kvinnehelse 

Jeg må løfte frem kvinnehelse, og viktigheten av at vi tar et syvmilssteg her. 

Tenk at det fortsatt må kjempes for bedre fødselsomsorg, mer forskning på de skjulte kvinnesykdommene som endometriose og lipødem, og vi må etterlyse bedre behandlingstilbud for kvinner. Fordi kvinner og menn har ulik biologi. Sånn er det. 

Her må Norske Kvinners Sanitetsforening trekkes frem og roses for sin innsatsen med å sette kvinnehelse på agendaen. 

Jeg er optimistisk med tanke på økt fokus på kvinnehelse i årene fremover.

Vi har fått en krystallklar rapport fra kvinnehelseutvalget. Nå er det bare å følge opp.

Kvinner i lederroller

Vi trenger flere nye bedrifter og kvinner som vil lede bedriftene våre, og flere kvinner som tørr å satse for å skape nye verdier. Skal vi lykkes må vi få  flere kvinner til å ta gründerspranget. 

Fokus på nettverk og kompetanse, styrking av sosiale rettigheter og klare retningslinjer for offentlige innkjøp bidrar til å legge til rette for at flere kvinnelige gründere kan ta sats.

Det er nå flere kvinner i styrerommet, og flere vil det bli fremover. Det er en historisk enighet om krav til kjønnsbalanse i norske styrer. Heldigvis er vi mange som er kapable til å ta en plass. La oss løfte frem de gode rollemodellene vi har, for det er  mange dyktige kvinner der ute. 

Vi kvinner i politikken må løfte frem viktige temaer og jobbe for å rekruttere flere  kvinner inn i politikken og i posisjoner. Vi trenger gode ombud, og da trenger vi engasjerte kvinner i viktige samfunnsposisjoner, der i blant i politikken. 

Min oppfordring til deg er å bli med i politikken. Meld deg inn i det partiet du er mest enig med. Du vet man må ikke være enig i alt i eget parti og man trenger ikke å kunne absolutt alt om alle temaer for å gå inn i politikken. 

Heldigvis er det veldig mange dyktige damer i politikken i Namdalen, i Trøndelag og i Norge. Jeg finner gode forbilder på tvers av partigrensene, det er inspirerende. Så takk til alle dere som viser vei og sprer pågangsmot til oss andre. 

Når man vokser opp med en Mor som har «rødstrømper» på hele året, forkynner at det er en egen plass i helvete for kvinner som ikke hjelper andre kvinner, og som kjempet mot både brystkreft og eggstokkreft i flere år, frem til sin bortgang. Ja, da er det hamret inn at kvinnekampen er til for å markeres. Det gjør jeg hele året, ved å heie på andre kvinner, og får jeg muligheten til å løfte deg frem skal du være trygg på at det gjør jeg gjerne. 

Samfunnet vinner på engasjerte kvinner.

Gratulerer med kvinnedagen!

 

Delta i debatten! Send ditt innlegg til [email protected] 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.