Morten Kveen foran noen av sine bilder malt med pulverkaffe. (Foto: Turid Kjendlie)

Kreativ workshop og fargeglad kunstutstilling

Billedkunstner Morten Kveen fra Oslo kom torsdag i høstferien på besøk til Flatanger folkebibliotek, med både workshop og utstilling.


14 barn, ungdommer og voksne fikk en firetimers workshop sammen med Morten Kveen, der de utforsket ulike måter å skape kunstverk på. Både individuelle kunstuttrykk og ett felles kunstverk ble ferdigstilt i løpet av workshopen.

På ettermiddagstid stilte Kveen ut kunstverkene sine på biblioteket i en utstilling ved navn «Strek i regningen».

Skitt fiske, har Morten Kveen gitt som tittel på dette bildet, som ble utstilt på folkebiblioteket. (Foto: Turid Kjendlie)

Utstillingen besto hovedsakelig av store malerier av akryl og tegninger av tusj. Med inspirasjon fra gamle sjømannstatoveringer og barnetegninger har han utviklet en egen stil til ett moderne uttrykk.

Malt med pulverkaffe

På utstillingen viste han også fram bilder malt med noe som ordinært som pulverkaffe. Han forteller at han utfordret seg selv med å se hvor raskt han egentlig kunne klare å gjennomføre en kreativ prosess til ferdig bilde. Med en tidsbegrensning på et kvarter per bilde, ga han seg selv en skikkelig utfordring.

Annerledes er det med de 120 ganger 90 centimeter detaljerte tusjtegningene. En tidkrevende teknikk som har resultert i bilder der øynene stadig finner noe å hvile på. Og apropos øyne, de er det mange av i kunstverkene. I hus og gjenstander, dukker det opp blikk som følger tilskuerne.

Strek i regninga er tittelen på dette bildet, som vokste seg fram mens kunstneren jobbet med det. (Foto: Morten Kveen)

Vokser fram

– Kunstverkene vokser fram mens jeg maler, forteller Kveen. Han bruker maleriet der
Stortinget er blikkfang som eksempel. Her startet han med lampa i front, så vokste bildet fram etter hvert.

Kveen har ingen formell kunstnerutdanning, men har derimot bakgrunn som møbelsnekker, foruten en rekke andre yrker.

Tegne har han imidlertid alltid gjort, og nå har han gjort hobby til levebrød. Han har startet eget galleri på 250 gallerier og har der utstilt hele 60 egne arbeider. Han tar også bestillingsoppdrag og har bilder utstilt på andre gallerier.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.