Benjamin Lein Fuglår håper på grønt lys og at de skal få spille kamper i sommer. Her fra åpningskampen mot Åfjord i mai 2019.

- Kjedelig, men bra å få opprustet Vikbanen

A-laget hadde gjerne ønsket seg kunstgress før sesongoppkjøringa, men ser det som positivt at Vikbanen blir opprustet.

- Det er selvfølgelig litt kjedelig hvis det ikke blir kunstgress i år. Men vi er blitt vant til situasjonen, og at vi ikke kan spille før i mai, sier Benjamin Lein Fuglår, leder for fotballgruppa i Flatanger idrettslag og selv spiller på A-laget.

For sesongoppkjøringa ville det hatt stor betydning om kunstgressbanen lå ferdig. Da kunne de ha trent der i vinter og på tidligvåren.

Ut av kommunen for å trene

I stedet må A-laget ut av kommunen for å trene. Det er planlagt to samlinger i hall med kunstgress, en i Namsos og en i Vuku.

- Vi vil gjerne ha kunstgress så fort som mulig. Men det er et bra plaster på såret at Vikbanen blir rustet opp. Da kan vi gå sesongen i møte på kanskje Namdalens fineste gressmatte, sier Benjamin Lein Fuglår.

Usikkert om fotballsesongen

Foreløpig er det usikkert hvordan koronasituasjonen vil påvirke fotballsesongen. Flatangers A-lag fikk ikke spille i fjor, og de får heller ikke lov til å trene sammen uten å overholde enmetersregelen.

- Vi hadde treningssamlinger i fjor og på nyåret, og da kan vi bare drive med pasningsspill og formasjonstrening. Det begrenser seg veldig, sier Benjamin.

- Hva betyr dette for laget og motivasjonen?
- I A-laget er motivasjonen på topp. Vi går og venter på grønt lys. Vi er like mange i år som i fjor, og vi er gira på å komme i gang og spille som vanlig, sier Benjamin Lein Fuglår.

[annonse]

Les mer om:

Sport
Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.