Sigurd Waldersløff klatret til topps i den nye klatreveggen, og gir seg ikke med det. Nå vil han klatre mer.

Full fart i ny klatrevegg

Den nye klatreveggen i Flatangerhallen ble innviet for alvor på Klatringens dag lørdag. - Kjempeartig, syntes Sigurd Waldersløff (13).


Flatanger og Hanshallaren er blitt verdenskjent som klatredestinasjon. Nå har Flatanger også fått innendørs klatrevegg - som en av få kommuner i Nord-Trøndelag.

- Slike klatrevegger finnes bare i Lierne og Levanger, mens Steinkjer har en buldrevegg, sier Maria Rognli Waldersløff, primus motor for klatregruppa i Flatanger idrettslag.

Klatreveggen betyr alt
- Hva betyr klatreveggen for dere?
- Den betyr alt. Vi er veldig heldige som har en slik klatrevegg. Utesesongen er kort, og mange synes det er vanskelig å begynne å klatre ute. Dette er en fin måte å starte på, og dessuten er det god trening, sier hun.

Espen klatret lett i vei. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog) Espen klatret lett i vei. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Klatreveggen ble tatt i bruk ved skolestart. Den er bygd med penger fra Gjensidigestiftelsen, som bevilget 195.000 kroner etter søknad fra Flatanger idrettslag. - Vi har allerede søkt om å få utvide veggen, sier Mads Kristiansen, kasserer i idrettslaget og medlem av klatregruppa.

Gruppa teller nå om lag 10 medlemmer, og Maria Rognli Waldersløff forteller at de jobber for å øke aktiviteten framover. Mange spør om å få prøve veggen, men det kreves nok folk med godkjent kurs for blant annet sikring
Kurs for nybegynnere
- Vi arrangerer kurs 7. og 8. november for nybegynnere, et såkalt brattkortkurs. Kursleder er Magnus Staven. Der vil deltakerne lære om klatring og sikring, sier hun.

Jonathan fikk hjelp til å montere sele av Morten Berg i klatregruppa. Jonathan fikk hjelp til å montere sele av Morten Berg i klatregruppa. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Spesielt oppfordrer hun foreldre til å delta på dette kurset, slik at de kan lære sikring. Med flere som har brattkort, vil det være lettere å få til organisert klatring, påpeker hun.

Petter Hågensen og Heidi Beate Stene Duklæt i Flatanger Røde Kors viste hvordan pasienter sikres på båre. Hanne Marie satt bom fast. Petter Hågensen og Heidi Beate Stene Duklæt i Flatanger Røde Kors viste hvordan pasienter sikres på båre. Hanne Marie satt bom fast.

Mandag 9. november blir det dessuten oppstart av klatregruppe for elever på barnetrinnet.

Under Klatringens dag var det kø av unger som ville prøve klatreveggen.

Flatanger Røde Kors var også til stede og demonstrerte førstehjelp og sikring av pasienter på båre.

En som helt sikkert blir å se i klatreveggen framover, er Sigurd Waldersløff.

- Jeg blir med videre, sier han.