De to bedriftene har ligget side om side i Storlavika i alle år. Nå har Folla Bil & Båt kjøpt opp nabobedriften. (Foto: Folla Bil & Båt)

Folla Bil & Båt kjøper Flatanger Motor

Folla Bil & Båt AS har kjøpt nabobedriften Flatanger Motor AS i Storlavika.


- Jeg er veldig glad for at vi har kommet i mål med oppkjøpet, og at vi nå kan begynne jobben med å samkjøre bedriftene, og sammen bli enda bedre, sier daglig leder Lars Haagensen i Folla Bil & Båt i en pressemelding.

Han kjøper Flatanger Motor av  Jan Kvaløysæter og Harry Estensen. Den tredje eieren, Ragnar Stamnes, blir med videre på eiersida i Folla Bil & Båt.

Ønske fra begge parter
- Dette har vært en ryddig prosess og stemninga har vært god hele veien, i begge leirene. Sammenslåingen har vært et ønske fra begge parter, sier Haagensen.

Han sier at motivasjonen for oppkjøpet er todelt:

– Vi skal yte et bedre og mer komplett tilbud til både nye og
eksisterende kunder, samtidig som vi skal styrke vår konkurranseevne.

- Dette har vært en ryddig prosess og stemninga har vært god hele veien, sier Lars Haagensen.
Ulike spesialiteter
Folla Bil & Båt har fram til nå hatt største del av sitt marked innen bil og båter opp til 40 fot. Flatanger Motor har de siste årene håndtert større båter og motorer, og en god del landbruksutstyr.

- I Flatanger Motor er det veldig god kompetanse på fagfelt vi har jobbet mindre med, spesielt innen hydraulikk og prosjektering. På mange måter kompletterer vi hverandre godt, og resultatet vil bli en bedre totalpakke til kundene. Når vi nå får samlet all denne kompetansen under samme tak, er målet og nå ut til nye marked med en enda bedre konkurranseevne, sier Lars Haagensen.

Han opplyser at kunder som i dag er vant til å forholde seg til Flatanger Motor sine medarbeidere, ikke trenger å engste seg for store forandringer.

- Flatanger Motor har et fortjent godt rykte hos sine kunder, og de kan være trygge på at de fortsatt kan kontakte Arne eller Geir og få den samme gode servicen.
Framoverlent i Flatanger
Veien videre vil i første omgang dreie seg om å samkjøre de to bedriftene som nå har blitt en. Hvem skal drive med hva og hvor skal det foregå, er to viktige spørsmål.

- Vi har også sett på mulighetene for å føre opp ett nytt felles bygg, men foreløpig har vi mer enn nok kvadratmeter å drive på.

- Folla Bil & Båt tar med dette oppkjøpet del i en positiv trend i kystkommunen. Det skjer mye spennende i Flatanger om dagen, og aktiviteten i Storlavika er stor. Vi er omringet av profesjonelle aktører innenfor mange forskjellige bransjer, og det er artig å se hvor framoverlent næringslivet i kommunen er, sier Haagensen i pressemeldinga.