Ola Kristian Dahle Høstland var sentral i kampen mot Bindal og ble kåret til banens beste Flatanger-spiller. (Arkivfoto: Ove Magne Ribsskog)

Flatanger vant på siste forsøk –⁠ slo Bindal 3-1

Flatangerlaget avsluttet sesongen som de startet – med stil. Spillemessig ble det ingen stor forestilling, og Flatanger vant en enkel seier på Kula stadion.


En intim og flott bane på Bindalseidet lå badet i solskinn.  Dette ble mer som en vennskapskamp, og Bindal skal ha ros for gjestfrihet og god service. Kampen ble spilt i en hyggelig atmosfære.

Andreas Krogstad Woll scoret det første målet for Flatanger. (Arkivfoto)

Andreas Krokstad Woll scoret det første målet etter et flott fremspill av Lucas Haagensen. Etter vel en halvtime doblet Flatanger ledelsen.

Lars Haagensen flikket ballen igjennom til Ola Kristian Dahle Høstland som fintet keeper rett i Bindalsfæringen hvor han kavet med årer og tollpinner mens Ola satte ballen rett i tørrfisknota og plutselig var det 2-0.  Det sto seg til pause.

Bindal yppet seg i starten av andre omgang, og fikk en scoring av det billige slaget. Etter dette var Flatanger aldri truet, men det varte og rakk før den avgjørende goalen kom.  Ola Kristian Dahle Høstland plukket opp ballen dypt inne på egen banehalvdel, fintet bort det som var av småslitne bindalinger og satte ballen kontrollert til side for keeper. Et særdeles vakkert mål av banens beste spiller etter et sololøp på 70 meter. Til og med Heilhornet applauderte for den scoringen.

Benjamin tilbake
Kampens store høydepunkt var likevel at Benjamin Lein Fuglår fikk sin sesongdebut. Løpsmaskina fra Vannavika har gått skadet i over ett år, har trent godt og er snart fullt restituert. Han fikk med seg de siste 10 minuttene, og rakk å være med på det siste målet. Mange fine kombinasjoner med Lars Haagensen og Ola Kristian bærer bud om at vi kan glede oss til neste sesong.

Flatanger vant også tribunekampen. Denne gangen var det «bare» 5 Flatanger-supportere som hadde tatt veien til Bindal – men sjelden har vel fem mann klart å holde så mye leven på en tribune som denne gjengen. De støttet laget med allsang, champion league-hymnen og til og med "We are the champions" runget over Bindelseidet denne ettermiddagen.

De lagde et show som trauste bindalinger ikke glemmer med det første. For laget er det fantastisk med den støtten man har fått både på hjemmebane og overalt de har spilt. Flatangringer har vært i flertall nesten på alle bortekampene også.
Bangsund avgjør Flatangers skjebne
11 seire og 3 tap er fasiten etter en sesong hvor det unge flatangerlaget har vist stor spilleglede, vært i toppen gjennom hele sesongen, trukket masse folk, gledet og begeistret sambygdinger. Flatanger har et lag vi skal være stolte av, og som har opptrådt som verdige ambassadører for sine sponsorer og Flatanger kommune som helhet.

Førstkommende søndag faller avgjørelsen i 6.divisjon. Bangsund spiller mot Egge, som må ha 3 poeng for å bli seriemester. Flatangerspillerne kommer til å sitte ringside, og heie på sine venner i blått. Her er det spenning til siste slutt.