Det var folksomt på kunstutstillinga ved montessoriskolen, der det også var utlodning av arbeider som lærere ved skolen hadde gitt.

Flatanger gir mest i Norge

Flatanger er akkurat nå best i landet på giverglede i årets tv-aksjon. Innsamling fra næringslivet og aksjonsdag ved Flatanger montessoriskole har ført kommunen helt til topps.


Ann-Bjørg og Helga stilte ut bilder på salgsutstillinga til inntekt for tv-aksjonen. Ann-Bjørg og Helga stilte ut bilder på salgsutstillinga til inntekt for tv-aksjonen.

- Jeg er imponert over både næringslivet og innsatsen fra Flatanger montessori, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.
Torsdag kveld lå Flatanger altå på topp blant kommunene i hele Norge, med over 50 kroner pr innbygger.
En ringerunde til næringslivet ga 41.100 kroner til aksjonen, elevene ved montessoriskolen samlet inn 15.019 kroner på sin aksjonsdag onsdag, og Lauvsnes helselag ga 3.000 kroner. - Giverglede- Det blir en utfordring å holde ledelsen videre framover, men vi har det beste utgangspunktet. Komiteen har møtt velvilje og giverglede, og det er tydelig at årets mottaker har stor tillit, sier Bjørkås.
Årets tv-aksjon går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demens. Selve innsamlingsdagen er søndag, men mange har allerede startet innsamling. AksjonsdagElevene ved Flatanger montessoriskole på Vik inviterte til aksjonsdag onsdag ettermiddag. Salg av mat, lodd og kunst innbrakte det store beløpet som i sin helhet går til TV-aksjonen.
Magnus og Oliver solgte knekkerbrød og rognebærgele. Magnus og Oliver solgte knekkerbrød og rognebærgele.
Elevene og lærerne hadde forberedt seg godt, og kunne tilby et rikholdig program. Småtrinnet solgte selvlaget rognebærgele, knekkebrød, slush og annet godt. Ungdomstrinnet kokte middag og kunne by på tre forskjellige retter.
Mellomtrinnet fant ut at de ville lage ei demensløype, der folk fikk ulike utfordringer som krevde bruk av hjernen. Publikum ble satt på prøve og måtte bruke alle sanser for å løse oppgavene.
Mellomtrinnet arrangerte trim for eldre, og da ble deltakerne utstyrt med enten øreklokker eller bind for øynene for simulere et handikap. Mellomtrinnet arrangerte demensløype med blant annet  trim for eldre. Deltakerne ble utstyrt med enten øreklokker eller bind for øynene for simulere et handikap.
 
Ester testet om Vigdis Lein og Brit Einvik klarte å forstå hva hun sa, selv med utydelig tale slik demente ofte har. Ester testet om Vigdis Lein og Brit Einvik klarte å forstå hva hun sa, selv med utydelig tale slik demente ofte har. VernissageDagens høydepunkt var nok likevel vernissage med salg og utlodning av arbeider laget av elevene og tre av lærerne ved skolen; Nina Østvik, Inger Dahle Klocke og Morten W. Gjul.
Morten W. Gjul ønsket velkommen til kunstutstillinga, og fortalte hvordan elevene hadde jobbet. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog) Morten W. Gjul ønsket velkommen til kunstutstillinga, og fortalte hvordan elevene hadde jobbet. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)
Vernessagen var profesjonelt lagt opp, med velkomstdrinker, kulturelt innslag ved to av elevene og velkomsttale.
Elevene hadde malt bildene tidligere, men fant ut at de ville selge dem under aksjonsdagen.
De har brukt ulike teknikker. Småtrinnet har studert Edvard Munch og brukt hans farger i sine malerier. Mellomtrinnet har malt akvareller, og de fikk prøve samme teknikk som Morten W. Gjul selv bruker.
- Dette er fantastiske, små kunstverk som jeg selv kunne ha tenkt meg å ha på veggen, sier Gjul, som håper elevene er blitt inspirert til å fortsette med akvarell. 9.klassinger som bøssebærereSøndag er selve aksjonsdagen, og i år som i fjor stiller 9.klassinger ved skolene opp som bøssebærere. Olav Jørgen Bjørkås, som også er leder av aksjonskomiteen, berømmer ungdommene for at de er positive og stiller opp.
9.klassen ved Lauvsnes skole stiller opp som bøssebærere søndag. (Foto: Olav J. Bjørkås) 9.klassen ved Lauvsnes skole stiller opp som bøssebærere søndag. (Foto: Olav J. Bjørkås)
 
Elever ved u-trinnet på Flatanger montessoriskole stiller som bøssebærere i Vik-kretsen søndag. Elever ved u-trinnet på Flatanger montessoriskole stiller som bøssebærere i Vik-kretsen søndag.
I fjorårets tv-aksjon kom Flatanger på 5.plass blant kommunene i Nord-Trøndelag med 59,77 kroner pr innbygger. Med 50,27 kroner pr innbygger allerede før bøssebærerne går ut søndag, er utgangspunktet det aller beste for å slå fjorårsresultatet med klar margin. Best i fjor var Røyrvik med 105,75 pr innbygger.