- Vi håper noen får glede av dette, sier Stein Moe og Kristin Einvik, som har laget en musikalsk adventskalender med 24 julesanger.

Byr på musikalsk adventskalender

Kristin Einvik og Stein Moe byr på en musikalsk adventskalender. Hver dag fram til jul kan du åpne en ny luke i kalenderen her på Flatangernytt.


De håper å kunne skape litt julestemning for alle som savner musikk og konsertopplevelser i disse koronatider.

- Vi ser spesielt nå i tida før jul at konserter og kulturelle tilstelninger er avlyst. Det rammer mange hardt. Digitale løsninger kan ikke erstatte konserter, men vi kan kanskje skape litt stemning og glede, sier Kristin Einvik.

24 sanger er spilt inn
Det var hun som fikk ideen til en musikalsk adventskalender, og hun fikk med seg Stein Moe på orgel og piano.

De har spilt inn 24 sanger - en for hver dag fram til julekvelden. Den første blir lagt ut på Flatangernytt klokka 08.00 1. desember.

- Det var Kristin sin idé, og jeg ble bare med. Men det er kjempeartig. En av julesangene hadde jeg ikke spilt før, sier Stein Moe.

Kristin Einvik er utdannet ved Stavanger musikkonservatorium og Barrat Dues musikkinstitutt, med trompet som hovedinstrument.  Hun flyttet til Flatanger i høst sammen med familien, og jobber som lærer ved Lauvsnes skole.

- En god ting med å flytte hit, er å få spille sammen med Stein. Det gir meg en musikalsk glede, og den er større nå når jeg ikke har spilling som yrke, sier hun.

- Hun er veldig dyktig til å spille trompet, skryter Stein, som synes det er artig å spille med Kristin.

De to har hatt tre kvelder med innspillinger i Vik kirke. Salmene er hentet fra den nye salmeboka, og de spiller et par vers, eller cirka 2 minutter, av hver sang.

Kristin Einvik og Stein Moe har spilt inn 24 julesanger i Vik kirke.

Blant sangene er "Mitt hjerte alltid vanker", "Adams julesang" og "Himlen i din favn". Bak første luke skjuler det seg en nordnorsk skatt. Den legges ut på morgenen 1. desember.
Innsamling til nytt piano
De to musikerne gjør hele jobben gratis, men de har et ønske: At folk som åpner julekalenderen, kan bidra med en gave til nytt piano i Vik kirke.

- En ordentlig instrument vil gi et løft for mange, sier Kristin Einvik.

Stein Moe sier at mangelen på et godt piano, begrenser aktiviteten i kirka. Det gjelder både konserter og når det skal spilles eller synges i begravelser, bryllup og ved andre anledninger.

- Det er ikke mange som vil borti et orgel, men et piano kan de fleste spille på, sier Stein.

Innsamlinga av penger er allerede i gang. Tidligere er det holdt sangkvelder i kirka til inntekt for nytt piano, men det stoppet opp på grunn av koronaen.

Målet er å få inn rundt 100.000 kroner. Kirkeforeninga har allerede sagt den vil gi noen kroner, og nå håper Stein og Kristin at den musikalske julekalenderen kan gi noe kroner i kassa.

Bidrag til nytt piano kan gis på Vipps nr. 138111.