Bendik Sæther ble utvist, og en skuffet lagkaptein Ola Kristian Dahle beklager at laget ikke klarte å følge opp den flotte innsatsen så langt i sesongen. (Foto: Kristian Dahle Klocke)

Årsbeste da Flatanger slo Bangsund 4-1

De kom på besøk til ærverdige Vik stadion. Seriefavoritter før sesongen. Men Bangsund måtte dra heim med tap. 4-1 ble sluttresultatet 2. pinsedag.


Det var et heltent, revansjelystent flatangerlag som var vertskap. Her skulle det ikke gis ved dørene. Det ble gjort grundige forberedelser til kampen. Det som sies i garderoben – blir i garderoben. Men det var en peptalk som gjorde inntrykk på spillerne, som var topp skjerpet før kampen. Taktikken fungerte.

Ledelse ved pause
Bangsund startet best og hadde føringen det første kvarteret. Helt til Ola Kristian Dahle Høstland brøt på midtbanen og spilte fram Bendik Sæther som vant en duell mot midtstopperne og kriget ballen i mål alene mot keeper. Det var 18-åringen fra Sætervikas første mål for de hvite og grønnkledde.

Bangsund fikk en dobbelsjanse til å utligne, men en benparade og fantomredning på retur av keeper Håkon Lein Fuglår hindret scoring for gjestene. Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget.
Årsbeste i andre omgang
Andre omgang hadde knapt startet da Viktor Hanssen Finseth ble spilt nydelig igjennom av Ole Kristoffer Fjeseth, og satte ballen kontrollert forbi Bangsunds sisteskanse. 31 sekunder tok det. Det var rene pinsevekkelsen i Bangsundlaget, som knapt skjønte hva som traff dem. Så kjørte hjemmelaget, og kom til flere gode avslutninger.

Ole Kristoffer Fjeseth

Kaptein Karl Ivar Dahle Høstland kom på et raid ned venstresiden, driblet av et par forfjamsete blåkledde før han enkelt tredde ballen fram til storebror på kanten. Ola Kristian slo ballen i en bue over keeper, hvor lillebror hadde plassert seg og stanget ballen i nota. 3-0 før timen var spilt.

Bangsund skapte lite, og slo langt. Det var barnemat for stopperne Karl Ivar og makker Julian Havstein, assistert av gode backer. Bak dem sto en solid Håkon Lein Fuglår, den eneste på Flatangerlaget med votter. Dog spesialdesignet for målmenn.

Kvarteret før slutt får Bangsund et tilsynelatende billig straffespark som de setter. Da blir det litt spenning i kampen – før Viktor Finseth bredsider ballen i mål etter nok et fremspill av Fjeseth. 4-1 ble sluttresultatet.
Nykommernes aften
Det ble nykommernes aften på Vik. Alle mål og målgivende pasninger krediteres lagets nye spillere. Solide defensivt, lekent og elegant framover. De kreative spillerne på flatangerlaget fikk store rom å boltre seg i, men først og fremst var dette en enorm lagseier. Flatanger-guttene var best i duellene, de ville mest, var disiplinerte og lojale mot spillestil og taktiske grep. Det var spilleglede, vilje og tæl. Og det var tidvis høyt tempo i overgangene.

- Andre omgang er klart årsbeste av alle mann så langt. Alle kjempet for hverandre, og laget viste en utrolig sterk lagmoral i dag. Score fire flotte mål, tatt steg i duellspill, og slipper ikke mye til bakover. En bortimot perfekt gjennomført kamp, sier spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland.

Spillerne har kåret Ole Kristoffer Fjeseth til dagens mann, knepent foran Viktor Hanssen Finseth. Publikum trekker frem Viktor som bestemann. Nok en gang ble det folksomt på Vik-banen. Hele 191 tilskuere overvar en sterk kamp av Flatanger mot seriefavorittene fra Bangsund.
Hyggelig gjeng med ambisjoner
Viktor Hanssen Finseth bidro sterkt til seieren, og tjenestegjør for tiden i Forsvaret. Hjemme på perm forklarer han hvorfor han valgte Flatanger, samt hvilke forventninger han har til årets sesong;

- Jeg valgte Flatanger fordi laget er en utrolig hyggelig gjeng med store ambisjoner for årets sesong. Det er gutter samt lagledelse som virkelig har steppet opp gamet i divisjoner, og som tørr og vise at man har ambisjoner for å rykke opp. Så grunnen til at jeg valgte Flatanger er for å være med på dette, det hadde vært utrolig morsomt å rykke opp, sier han.

- Målet for sesongen er selvfølgelig å rykke opp, og fortsette den teambyggingen som har foregått siden forrige sesong, noe som er en stor utvikling siden fjorårssesongen, det er jo en grunn for at vi har en så bred stall per dags dato.

- Min egne forventning er jo å få kommet hjem på perm mest mulig å få spilt og deltatt på flest mulig kamper og treninger, sier Finseth.