Vaksinekoordinator og helsesykepleier Lena Rian Hågensen forteller at vaksineringen i Flatanger er i rute. (Arkivfoto)

101 vaksiner gitt - advarer mot reising

Skrevet av Hilde Tyldum Stordahl
12.02.2021 20:07 - OPPDATERT 13.02.2021 08:00

Det er nå gitt 101 doser koronavaksine i Flatanger. – Nå pågår vaksinasjon av personer mellom 75 og 85 år, forteller vaksinekoordinator Lena Rian Hågensen.

Samtidig advares det mot å reise til steder som har ukontrollert smitte med muterte virus. Studenter kan likevel reise siden det anses som nødvendige reiser at de får reise hjem.

Alle blir kontaktet

Alle beboerne på sykeheimen har fått tilbud om vaksine, og disse er snart ferdig vaksinert. I tillegg har alle over 85 år fått første dose.

- Vaksinasjon av helsepersonell pågår etter gjeldende anbefalinger, opplyser Hågensen.

I Flatanger legges det opp slik at alle blir kontaktet, og ingen skal ringe legekontoret for å få time for vaksinering. 

- Du blir kontaktet av legekontoret eller helsestasjonen for vaksinasjon når det er din tur, og du får samtidig beskjed om hvor du skal møte for vaksinering.

Hold deg hjemme om du er syk

Er du syk, skal du ikke møte til vaksinering.

- Er du forhindret fra å møte til avtalt tid på grunn av sykdom eller uforutsette ting, gi beskjed til legekontoret eller helsestasjonen så raskt som mulig, sier Hågensen.

[annonse]
Vaksinen er gratis og gis som to doser med et gitt intervall mellom hver dose.

Når er det din tur?

Vaksinering reguleres etter prioriteringer fra myndighetene.  

Dette innebærer at personer i gruppen 65+, helsepersonell og personer i risikogruppen prioriteres før den øvrige befolkningen. 

Tildeling av antall vaksiner til kommunen styres av FHI:

Unngå unødvendige reiser

Kommunene i Namdalen anmoder alle innbyggere om å unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter.

Hjemreiser for studenter er å betrakte som en nødvendig reise.

I Trondheim har de nå tilfeller av ukontrollert smitte. Statsforvalteren i Trøndelag opplyser at fram til man får oversikt over smitten, har Trondheim kommune og sju nærkommuner til Trondheim, innført skjerpede smittetiltak. I første omgang gjelder disse for en uke.

Tiltakene er strengest i Trondheim som utbruddskommune, mens tiltakene ikke er fullt så kraftfulle i kommunene Melhus, Orkland, Stjørdal, Malvik, Skaun, Indre-Fosen og Heim.