Håvard Angen Haarstadstrand regner med det skal gå greit å finne feilen på hovedvannledningen onsdag. (Arkivbilde)

Vannet avstengt på Kvaløyseter

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
16.03.2021 23:32 - OPPDATERT 16.03.2021 23:46

Abonnenter på Kvaløyseter ble uten vatn klokka 22 tirsdag kveld, da vassverket måtte stenge av på grunn av store lekkasjer.

- Det er en lekkasje på hovedvannledningen mellom Nesset og Leirvika. Vi ble nødt til å stenge på Nesset, slik at området utenfor blir uten vatn til onsdag morgen klokka 06.30, sier leder Håvard Angen Haarstadstrand i Vik og Kvaløyseter vassverk.

Lekkasjen er på cirka 7 kubikk i timen. Vassverkslederen mener dette er en typisk skade på denne tida av året, der det har vært frosset og så tiner opp.

- Det kan være det som har skjedd her også, mener han.

Stengt fra Lauvsnes

Vik og Kvaløyseter vassverk har tre egne brønner, men får i tillegg vatn fra Lauvsnes vassverk via en sjøledning. Denne tilførselen ble også stengt tirsdag kveld.

- Lauvsnes vassverk må ivareta samfunnskritiske oppgaver, og derfor ble vatnet derfra stengt, sier Haarstadstrand.

Lekkasjen må finnes og tettes i løpet av onsdagen, og han tror det skal være lett å finne den når det blir lyst og vanntrykket settes på.

Det er også en mindre lekkasje på Vik som utgjør 1,7 kubikk, som har vært vanskelig å finne. 

Vik har vatn

[annonse]
Vassverket har cirka 230 abonnenter, derav en del hytter. Bare abonnenter vest for stengekranen på Nesset er uten vatn natt til onsdag. Hønsehusene og melkefjøset på Vik og andre abonnenter på Vik har vatn fra vassverkets egne brønner.

Avstenginga ble varslet på vassverkets egen facebookside. I tillegg ble noen abonnenter som ikke er på Facebook, oppringt, opplyser Håvard Angen Haarstadstrand.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.