Lisbeth Hustad solgte lokalmat på Lauvsnes lørdag, og hadde rigget seg til med salgsbod utendørs.

Tøft år for lokalmat

Korona og avlyste messer merkes godt for lokalmat-produsentene. Men lørdag var Masstua på plass på Lauvsnes.


- Det ble ingen julemesser lokalt i år, og da må vi ut og ta noen egne initiativ, sier Lisbeth Hustad i Masstua.

Hun hadde rigget salgsplass på brygga hos Spar Flatanger, og hadde kledt seg godt for en vindfull lørdag.

Bagatellmessig salg

- Hvordan har salget vært i år?
- Det har vært helt bagatellmessig i forhold til tidligere år. Vi har tatt litt høyde for at det ville bli sånn, og har ikke produsert så mye som vi pleier, sier hun.

Både Kystdagene på Vik, Tangspræll og andre messer ble avlyst på grunn av korona. Det merkes godt for dem som har messer som sin hovedsalgsarena.

- Vi selger også gjennom Aakervik i Namsos, og vi leverer til folk som tar kontakt med oss direkte, sier Lisbeth, som i år har levert del gavepakker til bedrifter.

Egenprodusert honning

Nytt av året er egenprodusert honning, som har fått navnet Kysthonning. Årsaken er at honningproduksjonen hos biene i Flatanger skjer litt senere på året enn sørpå.

- Vi har nesten ikke sommerhonning her, og da blir det en blanding av sommer- og lynghonning, sier Lisbeth, som i tillegg selger sine faste produkter, blant annet saft, gele av ulike typer bær, plommer og gløgg.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.