Det er holdt folkemøter flere steder i Flatanger, som her på Vik. Fra venstre: Tone Eian, Dagfinn Lein, Torbjørn Lindseth og Jon Ivar Lindseth. (Arkivfoto)
DEBATT

Takk til Flatangers befolkning!


DEBATT: Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatterens synspunkter.

 

De siste månedene har flatangringene gått mann av huse for å delta i arbeidet med kommunens viktigste plan for framtida: Kommuneplanens samfunnsdel. Det høres kanskje ut som en tørr og kjedelig plan – men den er det motsatte. Og i Flatanger har vi nå vært så heldige og fått innspill fra folk i hele kommunen og i alle aldre. I grendemøtene har det vært bra oppmøte. Og innspillene er mange og gode!

Barna i barnehagen har selvsagt også fått besøk – og blitt hørt. Der hadde vi møter med alle fra to år og oppover. De fortalte i både ord og bilder hva de liker og setter pris på i sin hverdag. Skolene har vi også besøkt.

Næringslivet har spist frokost med oss, ungdom som går videregående har spist pizza med oss. Flyktningene har fortalt hva de mener er viktig i tida framover.

Viktige utvalg som råd for eldre og personer med funksjonsnedsettelse og Ungdomsrådet skal få si sin mening i flere omganger før 2023 går over i historien.

Og folk med hjertet i Flatanger som har mer de vil si oss, kan sende inn sine innspill via kommunens hjemmeside.

- Alle har rett til å bli hørt på en skikkelig og ekte måte, skriver plan- og prosjektleder Hilde Tyldum Stordahl i dette debattinnlegget.

Det viktigste i dette planarbeidet er å ta på alvor at befolkningen skal være med å utforme planen – ikke bare høres når ordene er satt på papiret og det hele snart skal i trykken. Alle har rett til å bli hørt på en skikkelig og ekte måte, og det sørger vi i Flatanger for i vårt arbeid med kommuneplanens samfunnsdel 2024-2034.

Planen skal behandles av kommunestyret i juni 2024 – og innspill mottas med stor takk også i tida framover!

Av Hilde Tyldum Stordahl
Plan- og prosjektleder i Flatanger kommune

 

Lyst til å delta i debatten? Har du andre saker du vil skrive om?
Send oss et innlegg på [email protected]

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.