Steinar Lian er distriktsleder i Røde Kors, og sier at frivilligheten er klar til å bidra under vaksineringen. (Foto: Røde Kors)

Røde Kors vil bidra i vaksinering

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
23.01.2021 12:06 - OPPDATERT 27.01.2021 10:19

Røde Kors vil stille opp med mannskap om kommunene har behov for bistand når vaksineringa starter for fullt.

– Vi forstår at det blir en stor jobb på et helsevesen som allerede har jobbet hardt i året som har gått, og som enkelte steder er presset, sier leder Steinar Lian i Nord-Trøndelag Røde Kors i en pressemelding.

I Flatanger har vaksineringa startet på sykeheimen, der 17 personer nå er vaksinert. Når alle der har fått vaksine, kommer turen til nye grupper.

Kommunene har ansvaret for å tilby koronavaksinasjon til personer i anbefalte grupper som oppholder seg i kommunen. Kommunene bestemmer selv hvordan de vil gjennomføre vaksinasjon lokalt og hvilke samarbeidspartnere de vil bruke. 

Frivilligheten viktig
Steinar Lian mener frivilligheten kan bli viktig for at den neste fasen skal gå så knirkefritt som mulig. I fjor vår hjalp mange av Røde Kors’ frivillige til ved teststasjoner og i flere kommuner har de bistått gjennom hele året ved å frakte pasienter med egne beredskapsambulanser. 

– Vi er veldig stolte over at vi får være med og utgjøre en forskjell, og vi står klare til å hjelpe kommunene også gjennom den siste etappen og helt i mål, sier Lian.

God dialog
Distriktslederen har tro på at frivilligheten får mulighet til å bidra når vaksineringen starter for fullt.

– For Røde Kors og kommunene har det faktisk kommet mye godt ut av en vanskelig situasjon. Det er lenge siden så mange lokalforeninger har hatt så god dialog med kommunene sine. Mange har fått på plass eller oppdatert beredskapsplaner og avtaler for samarbeid. Det er det beste vi kan gjøre for den lokale beredskapen både de neste månedene og i årene som kommer, konkluderer Lian.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.